Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Alatalo laittoi 40 vuotta vanhan Känkkäränkän uusiksi! – Uusi versio julkistetaan ensi keskiviikkona

Kansantaiteilija Mikko Alatalon jo legendaariseksi muodostunut lastenlaulu, Känkkäränkkä, tekee paluun. Alatalo on levyttänyt laulusta uuden, Känkkäränkkä 2.0. -nimisen version yhdessä MisseKissaa esittävän lastenlaulajan, Johanna Koskisen, sekä kymmenvuotiaan Soffi Mäen kanssa.

Känkkäränkän julkaisemisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 40 vuotta. Laulu kertoo pahasta ja ilkeästä pikkunoidasta, joka saa lapset kiukuttelemaan ja kiusantekoon. Alatalo levytti Känkkäränkän vuonna 1981 yhtenä Eläimiä suomalaismetsissä -albuminsa lauluista. Tätä Alatalon ensimmäistä lastenalbumia on myyty kaikkiaan jo lähes 50 000 kappaletta.

– Äidit tuntevat Känkkäränkän paremmin kuin nykylapset. Siksi on kiva, kun lastenlaulumme saavat uusia levytyksiä. Musiikkimme jatkuu näin uusille sukupolville. Uusi versio Känkkiksestä on hauska, kun on pikkuväkeäkin mukana, Mikko Alatalo kertoo tiedotteessa.

MisseKissa-hahmon takana on kuopiolainen lastentaiteilija Johanna Koskinen. Koskinen kuuli Känkkäränkän ensimmäisen kerran vuonna 1985 isänsä johtamassa hotelli Juvassa livenä Mikko Alatalon esittämänä. Tämä merkittävä kohtaaminen johti vuosien jälkeen nyt toteutuvaan Känkkäränkkä-yhteistyöhön.

– Känkkäränkkä 2.0 -kappaleesta tulee tärkeä osa lastenhahmoni MisseKissan tarinaa. Haluan tukea esityksissäni varhaiskasvatuksen tärkeää työtä tunnetaitojen vahvistamisessa. Haluan myös kertoa lapsille, että kaikenlaisten tunteiden kokeminen on sallittua, myös Känkkäränkän vierailu silloin tällöin. Mikä olisikaan parempi tapa viestiä asiasta lapsille kuin laulun ja leikin siivellä, kertoo Johanna Koskinen.

Känkkäränkkä 2.0 -kappaleessa kymmenvuotias Soffi Mäki kertoo, kuinka Känkkäränkkä lähtee pois. Tanssia, jalkapalloa ja pianonsoittoa harrastava Soffi on aikaisemmin julkaissut muun muassa Chihuahua-nimisen kappaleen, joka sijoittui toiseksi Salon uusien lastenlaulujen kilpailussa tänä vuonna.

Soffin isä, Juha Mäki, on sovittanut ja tuottanut Känkkäränkkä 2.0 -kappaleen. Juha on pitkän linjan muusikko, musiikkipedagogi, säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja. Mäki on suositun Neljänsuora-yhtyeen perustajajäsen, ja yhtyeen nyt ollessa hän on panostanut Iskevä-yhtyeeseen sekä aktiivisesti keikkailevaan lastenorkesteri Mölyapinoihin.

Uusi versio julkistetaan keskiviikkona kello 17 Tampereen Pienessä Lelukaupassa (Hämeenkatu 20).