Syyte: Pirkanmaalainen pariskunta hankki Suomeen mopoautoja, mutta jätti verot maksamatta – syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta

Erikoissyyttäjä Lassi Saarenmaa vaatii pirkanmaalaiselle pariskunnalle lähes kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä veropetoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Syyttäjän mukaan kaksikko on yhdessä harjoittanut liiketoimintaa siten, että he ovat tuoneet Euroopan unionin maista Suomeen mopoautoja. He ovat kuitenkin laiminlyöneet liiketapahtumien kirjaamista ja tilinpäätösten laatimista vastoin kirjanpitolainsäädännön mukaisiavelvollisuuksia siten, että he ovat laiminlyöneet kokonaan kirjanpidonpitämisen tästä harjoittamastaan liiketoiminnasta vuosilta 2014 ja 2015 sekä laiminlyöneet kokonaan myös tilinpäätösten laatimisen tilikausilta 2014 ja 2015. Kulkuneuvoja on tuotu Suomeen myös muiden nimissä.

Kaksikko on syyttäjän mukaan merkinnyt toiminimen kirjanpitoon myös vääriä tietoja siten, että he ovat vieneet kirjanpitoon vääränsisältöisiä, tekaistuja kuitteja maahantuomiensa ajoneuvojen, lähinnä mopoautojen hankintamenoista sekä jättäneet tulouttamatta ajoneuvojen myyntituloja kirjanpitoon.

Kaksikko on laiminlyönyt myös kokonaan arvonlisäveron kausiveroilmoitukset yhdessä harjoittamansaliiketoiminnan arvonlisäverollisista myynneistä kohdekausilta tammikuun 2014 ja lokakuun 2015 väliseltä ajalta.

Syyttäjä vaatii molemmille myös pitkää liiketoimintakieltoa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut