"Rooli oli hyvin kirjoitettu" – Näin Peter Franzén muistelee rooliaan Beck-elokuvassa, joka järkytti ruotsalaisia

Vuonna 2016 nähtiin varsinkin ruotsalaisia syvästi järkyttänyt elokuvakokemus, kun Beck-elokuvien sarjassa päästiin osaan Gunvald, jossa järisyttävän suosituksi noussut Gunvald Larssonin poliisihahmo hyvästeltiin.

Näyttelijä Mikael Persbrandtin päihdeongelmat olivat vaivanneet pitkään ja lopulta näyttelijän ja tuotantoyhtiön tiet erkanivat.

Mainitussa Beck-elokuvassa nähdään myös kuluneella viikolla Tampereella Hamsterit-elokuvaa kuvannut Peter Franzén, jonka rooli ei ole kokonaisuudessa mitenkään pieni. Risto Kankaan hahmo kannattelee lopulta oikeastaan kokonaista tarinaa, jonka kokonaismaku on katsojan näkökulmasta turhankin tyly: Persbrandtin ja tuotantoyhtiön välirikon vaistoaa lähes elokuvan jokaisesta sekunnista.

– Olen tykännyt nordic noirista ja kun tarjoutui mahdollisuus lähteä tekemään elokuvaa, lähdin mielelläni, Franzén muistelee.

Beck-elokuvissakin on ollut niin, että usein suomalainen tyyppi esitetään humalaisena tai jotenkin muuten hassuna tyyppinä. Risto Kankaan hahmossa on syvyyttä, ja sitä arvosti myös Franzén.

– Rooli oli hyvin kirjoitettu.

Näyttelijälistaa katsoessa esimerkiksi tämän jutun kirjoittaja jopa pelkäsi etukäteen, liittyykö Franzénin rooli jotenkin Gunvald Larssonin roolin äkilliseen muutokseen.

– Heh, leffan nähneet tietävätkin että ei liity. Hyvä kaverini Erik Bolin (näyttelee elokuvassa Rodney Söderlundia) liittyy siihen asiaan enemmänkin, Franzén naurahtaa.

Peter Franzénin kuulumisia voit lukea tarkemmin lauantain printti-Tamperelaisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut