Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Rooli oli hyvin kirjoitettu" – Näin Peter Franzén muistelee rooliaan Beck-elokuvassa, joka järkytti ruotsalaisia

Vuonna 2016 nähtiin varsinkin ruotsalaisia syvästi järkyttänyt elokuvakokemus, kun Beck-elokuvien sarjassa päästiin osaan Gunvald, jossa järisyttävän suosituksi noussut Gunvald Larssonin poliisihahmo hyvästeltiin.

Näyttelijä Mikael Persbrandtin päihdeongelmat olivat vaivanneet pitkään ja lopulta näyttelijän ja tuotantoyhtiön tiet erkanivat.

Mainitussa Beck-elokuvassa nähdään myös kuluneella viikolla Tampereella Hamsterit-elokuvaa kuvannut Peter Franzén, jonka rooli ei ole kokonaisuudessa mitenkään pieni. Risto Kankaan hahmo kannattelee lopulta oikeastaan kokonaista tarinaa, jonka kokonaismaku on katsojan näkökulmasta turhankin tyly: Persbrandtin ja tuotantoyhtiön välirikon vaistoaa lähes elokuvan jokaisesta sekunnista.

– Olen tykännyt nordic noirista ja kun tarjoutui mahdollisuus lähteä tekemään elokuvaa, lähdin mielelläni, Franzén muistelee.

Beck-elokuvissakin on ollut niin, että usein suomalainen tyyppi esitetään humalaisena tai jotenkin muuten hassuna tyyppinä. Risto Kankaan hahmossa on syvyyttä, ja sitä arvosti myös Franzén.

– Rooli oli hyvin kirjoitettu.

Näyttelijälistaa katsoessa esimerkiksi tämän jutun kirjoittaja jopa pelkäsi etukäteen, liittyykö Franzénin rooli jotenkin Gunvald Larssonin roolin äkilliseen muutokseen.

– Heh, leffan nähneet tietävätkin että ei liity. Hyvä kaverini Erik Bolin (näyttelee elokuvassa Rodney Söderlundia) liittyy siihen asiaan enemmänkin, Franzén naurahtaa.

Peter Franzénin kuulumisia voit lukea tarkemmin lauantain printti-Tamperelaisesta.