Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohjaaja Markku Pölönen palaa päivänvaloon romahduksen jälkeen – "Yhdeksän vuotta meni enemmän tai vähemmän pois pelistä"

Ohjaaja Markku Pölönen eli 1990- ja 2000-luvuilla oman uransa kulta-aikaa. Tuli useita pitkiä elokuvia, jotka olivat kaikki erittäin suosittuja. Luonnon ja ympäristön kunnioittaminen yhdistyivät suomalaisiin tarinoihin ja erinomaisiin näyttelijäsuorituksiin.

Jossain vaiheessa vauhti katkesi. 2010-luvun alkajaisiksi televisioprojekti keskeytettiin, ja siitä seurasi romahdus. Avioliitto päättyi eroon, luottotiedot menivät ja meni myös asunto.

– Siinä meni jokseenkin yhdeksän vuotta enemmän tai vähemmän pois pelistä, sanoo Pölönen reippaasti Hamsterit-elokuvan kuvaustauolla Tampereella.

Hamsterit on tauon jälkeen toinen pitkä elokuva. Vuonna 2018 ilmestynyt Oma maa oli vuotensa toiseksi katsotuin kotimainen elokuva: se keräsi yli 200 000 katsojaa.

Hamsterissa on aiemmilta vuosilta tuttu sapluuna mukana: kyseessä on Veikko Huovisen alkuperäisteksti ja pääosassa Hamsterina nähdään Peter Franzén. Sama yhdistelmä oli voittava ja mielenkiintoinen vuonna 2004 ilmestyneessä Koirankynnen leikkaajassa.

– Se oli selvä että kun idea minulle esiteltiin, että Pete mukaan, Pölönen sanoo.

Hamsterit-elokuvan kuvauksista ja tuotannosta Tampereella voit lukea lauantain printti-Tamperelaisesta.