Ohjaaja Markku Pölönen palaa päivänvaloon romahduksen jälkeen – "Yhdeksän vuotta meni enemmän tai vähemmän pois pelistä"

Ohjaaja Markku Pölönen eli 1990- ja 2000-luvuilla oman uransa kulta-aikaa. Tuli useita pitkiä elokuvia, jotka olivat kaikki erittäin suosittuja. Luonnon ja ympäristön kunnioittaminen yhdistyivät suomalaisiin tarinoihin ja erinomaisiin näyttelijäsuorituksiin.

Jossain vaiheessa vauhti katkesi. 2010-luvun alkajaisiksi televisioprojekti keskeytettiin, ja siitä seurasi romahdus. Avioliitto päättyi eroon, luottotiedot menivät ja meni myös asunto.

– Siinä meni jokseenkin yhdeksän vuotta enemmän tai vähemmän pois pelistä, sanoo Pölönen reippaasti Hamsterit-elokuvan kuvaustauolla Tampereella.

Hamsterit on tauon jälkeen toinen pitkä elokuva. Vuonna 2018 ilmestynyt Oma maa oli vuotensa toiseksi katsotuin kotimainen elokuva: se keräsi yli 200 000 katsojaa.

Hamsterissa on aiemmilta vuosilta tuttu sapluuna mukana: kyseessä on Veikko Huovisen alkuperäisteksti ja pääosassa Hamsterina nähdään Peter Franzén. Sama yhdistelmä oli voittava ja mielenkiintoinen vuonna 2004 ilmestyneessä Koirankynnen leikkaajassa.

– Se oli selvä että kun idea minulle esiteltiin, että Pete mukaan, Pölönen sanoo.

Hamsterit-elokuvan kuvauksista ja tuotannosta Tampereella voit lukea lauantain printti-Tamperelaisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut