Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella kolmannen koronarokotteen saavat 60 vuotta täyttäneet, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat ja riskiryhmiin kuuluvat – lue, miten pitää toimia

Tampereella aloitetaan THL:n suosituksen mukaisesti kolmannen rokoteannoksen antaminen kaikille 60 vuotta täyttäneille, kun heidän toisesta annoksestaan on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Kolmannen rokoterokotteen saavat myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2. Myös näissä ryhmissä toisen ja kolmannen rokotteen välin tulee olla vähintään kuusi kuukautta.

Jo aiemmin on Tampereella aloitettu kolmannen koronarokotteen antaminen niille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotustaan alle kuuden viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä.

Aiemmin aloitettiin myös kolmannen koronarokotteen antaminen yli 12-vuotialle, jotka ovat taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia.

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä korkeintaan 6 viikon annosvälillä. Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä anneta alle 30-vuotiaille miehille, koska THL odottaa lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä.

Kolmannen rokotteen saa ajanvarauksella kaupungin terveysasemilta. Terveysasemalle ajan voi varata verkosta osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Kolmannen rokoteannoksen saa myös ilman ajanvarausta lokakuun ajan eri puolilla kaupunkia kiertävästä rokotusbussista.