Tampereen Ratinaan avautuu virtuaalinen puisto – "Pelitarjontaan tulee erilaisia elämyspelejä maailmalta"

Vapaa-aika: Pikseli avautuu viikon päästä.

Ratinan kauppakeskuksessa, Vuolteenkadun varrella olevassa funkkistalossa avautuu 28. lokakuuta virtuaalitodellisuuspuisto Pikseli, jollainen on tällä hetkellä Suomessa Jumbon, Flamingon ja Redin viihde- ja kauppakeskuksissa pääkaupunkiseudulla.

Pikseli lienee monelle pirkanmaalaiselle tuttu konsepti Lempäälän Ideaparkista, jonka yläkerran entisen Särkänniemi Zonesin yhteydessä puisto oli vuosina 2019-20.

– Olemme etsineet monta vuotta sopivaa tilaa Tampereen keskustasta ja ilman koronapandemiaa olisimme luultavasti avanneet virtuaalitodellisuuspuistomme kaupungissa jo aiemmin, Pikseli Arcaden operatiivinen johtaja Mirka Löfman kertoo.

Ratinan Pikselissä on 14 pelitilaa, joissa voi sekä pelata että seikkailla elämyksellisissä virtuaalimaailmoissa käyttämällä virtuaalilaseja. Jokaisessa tilassa on yksi ihminen kerrallaan, mutta pelejä voi pelata myös ryhmässä niin, että omassa tilassaan olevat osallistujat yhdistetään pelaamaan samaa virtuaalista peliä.

Peleistä jotkut ovat pitkäaikaisia suosikkeja, mutta Pikseli tekee vaihdoksiakin valikoimaan kuukausittain. Yhteensä pelejä on peräti 38.

Tarjolla on myös kolme virtuaalista pakohuonetta, joista on fyysisten pakohuoneiden tapaan tarkoitus päästä ulos tunnissa. Ratinan Pikselistä löytyy pelien ohella salakapakka eli baari, joka on mysteerisesti sen henkinen kuin olisi kontissa sisällä.

Virtuaalipuiston perällä on tila, johon on ensi vuonna tulossa niin sanottu vapaan tilan pelihuone.

– Siellä pelataan langattomilla virtuaalilaseilla ja pelaajat ovat samassa tilassa. Pelitarjontaan tulee erilaisia elämyspelejä maailmalta. Se on seuraava Pikselin edistysaskel eikä vastaavaa ole muissa virtuaalitodellisuuspuistoissamme, Mirka Löfman sanoo.

Hän toteaa Pikselin konseptin sopivan kaikille ihmisille kouluikäisestä ylöspäin. Vanhin Pikselissä käynyt on 94-vuotias.

– Yli 90 prosenttia asiakkaistamme ei ole aiemmin kokeillut virtuaalilaseja. Etukäteiskokemusta ei tarvitakaan vaan työntekijämme antavat alkuperehdytyksen ja opastavat muutenkin.

Pikselin suosituimmat pelit

Alle 12-vuotiaille: Job Simulator, Fruit Ninja VR, Angry Birds

12-18-vuotiaille: Superhot VR, Richie’s Plank Experience, Elven Assassin

Aikuisille: Pakohuonepelit, Arizona Sunshine, Elven Assassin

Elämyksiä kaipaaville: TheBlu, Everest VR, Google Earth VR

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut