Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä ihmeen Maccara Ukulele Band? – Tamperelaismuusikoiden hassutteluprojekti poiki nyt kokonaisen levyn

Popedan kitaristi, Jonne Aaronin kitaristi ja Kormuksen rumpali soittamassa samassa yhtyeessä ukulelea ja banjoa? Siihen päälle vielä basisti Milla Heinonen ja musiikin elävä monitoimimies Janne Juutinen samalla asialla.

Siitä syntyy Maccara Ukulele Band: siis ryhmä tamperelaisia muusikoita jotka päättivät tehdä "hyvän mielen musaa, mutta perinteistä poiketen, ukuleleilla ja banjolla".

Ryhmä julkaisee ensimmäisen levynsä Kyllä on mukavaa! suoratoistopalveluissa 29. lokakuuta.

– Mehän olimme jo Costin kanssa hurahdettu ukuleleihin ennen tätä proggista, mutta tämän myötä on kyllä tullut opittua taas paljon lisää ukulelen soitosta ja sitä kautta hurahtaminen soittimeen on myös syventynyt, ukulelea bändissä soittava Janne Juutinen kertoo tiedotteessa.

Orkesteri on perustettu alkuvuodesta 2021.

– Aluksi käytiin soittelemassa covereita, mutta hyvin pian rupesi syntymään omiakin ralleja jotka istui hyvin tälle ryhmälle, Juutinen sanoo.

– Ekoissa treeneissä meitä oli kolme: minä, Janne ja Sampsa. Hyvin pian tämän jälkeen kysyttiin Milla mukaan. Kari taas ilmestyi kuvioihin keväällä kun haluttiin joku joka pitää komppia yllä. Kun sitten oltiin treenattu epäsäännöllisen säännöllisesti niin päätettiin tehdä levy, jatkaa Costello Hautamäki.