Tietokonepelikaupan tamperelaiskonkari muistelee: Näin Ultima VI tuli ja sekoitti vuodenvaihteen täydellisesti

1980-luvulla tietokonepelien postimyynti veti kuin häkä, ja se tiesi alan yrityksille kosolti töitä. Oma haasteensa muodostui siitä, mikäli odotetussa suosikkipelissä ilmeni ongelmia. Juha Rika/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen Triosoft on yksi suomalaisia tietokonealan kivijalkakauppoja, jotka ovat sinnitelleet aivan kultaiselta 1980-luvulta asti.

Nykyään Rautatienkadulla sijaitsevan liikkeen omistaja Ari Kokko muistelee, millaista oli silloin kun tietokonepelit olivat suosittuja ja postimyynti toi paljon volyymia ja leipää pöytään.

– Ultima-pelisarja oli valtavan suosittu. Kutososa tuli vuonna 1990 ja siinä oli jotain kaksitoista diskettiä. Voit arvata, monessako versiossa oli niin että joku disketti ei toiminut ja se tietysti ehkäisi tehokkaasti pelin pelaamisen. Niitä sitten postiteltiin uudelleen, Kokko naurahtaa.

Triosoftissa työskennelleiden ei tuolloin tarvinnut miettiä, mitä vuodenvaihteessa tekee.

Kauppaa auttoi aikoinaan se, että sen aktiiviset tekijät olivat varsin huumorintajuisia eikä yritystoimintaan liittynyt muutenkaan liikaa nipotusta. Triosoftin postimyynti-ilmoitusten yhteydessä muistetaan runsaasti erilaisia sloganeita, joita hyödynnettiin markkinoinnissa.

– Yhtiökumppanina oli 1980-luvulla Timo Koskinen, jolla oli hyvin omanlainen huumorintaju. Tampereella sellainen Pahkasika-satiiri tuntuu toimivan, ja Koskinen hyödynsi sitä.

Ari Kokko kertoo Triosoftin toiminnasta ja omasta alastaan keskiviikon printti-Tamperelaisessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut