Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirusta yhä runsaasti Pirkanmaalla – neljäsosa yli 12-vuotiaista vielä vailla täyttä rokotesuojaa

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrässä ei ole tapahtunut Pirkanmaalla viikossa merkittävää muutosta. Pirkanmaalla oli viime viikolla sairaalahoidossa keskimäärin toistakymmentä potilasta koronataudin takia.

Jätevesitutkimuksista Tampereen Viinikanlahden jätevesipuhdistamolta otetuista näytteistä löytyy koronavirusta edelleen runsaasti.

Koronatartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla lähes saman verran kuin edellisviikolla eli 367 tapausta. Eniten tartuntoja oli 10-19 -vuotiaiden sekä 20-29 -vuotiaiden ikäryhmissä.

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta 139 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, joka on samaa tasoa kuin Suomessa keskimäärin (138 tartuntaa 100 000 asukasta kohden). Positiivisten testitulosten prosenttiosuus pysyi samalla tasolla kuin viime viikolla ja oli 7,5 prosenttia Fimlabissa testatuista.

Kolmella neljästä molemmat rokotteet

Yhden rokotuksen saaneita on nyt 85,3 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista. Nousua edelliseen viikkoon on 0,6 prosenttia. Kaksi koronarokotusta on saanut nyt 75,0 prosenttia yli 12-vuotiaista pirkanmaalaisista, nousua edelliseen viikkoon 1,9 prosenttia. 12-15 -vuotiaista molemmat rokotteet on ehtinyt saada 23,4 prosenttia ja 16-19 -vuotiaista 53,1 prosenttia.

Yli 80 prosenttia 45-vuotiaista ja sitä vanhemmista pirkanmaalaisista on saanut ainakin kaksi koronarokotusannosta, muissa ikäryhmissä ollaan vielä alle tämän tavoitteen.