Tampereen Ratikan koko vaunukalusto on koossa torstaina

Torstaina Tampereen raitiovaunuvarikolle saapuu viimeinen vaunutoimitus, kun lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka palaa takaisin kotipesään. Tampereelle on tilattu raitiotien osalle yksi yhteensä 20 raitiovaunua.

Ensimmäinen Tampereen Ratikka toimitettiin Tampereelle osittain keskeneräisenä viime vuoden toukokuussa, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästiin tekemään vahingoittamatta sen sisustusta. Se palautettiin viime vuoden marraskuussa takaisin Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi. Tämän viikon torstai-iltana vaunu toimitetaan takaisin Tampereelle.

Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikka nähdään liikenteessä ensi viikolla. Vaunulle on varattu erityistehtävä, sillä se tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.

Tampereen Ratikat on valmistettu Kajaanissa, Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla. Tampereen Ratikka on tähän mennessä kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu. Se on 37,3 metriä pitkä, 2,65 metriä leveä ja painoa sillä on 56,8 tonnia.

Jokainen vaunu on nimetty niiden saapumispäivänä kalenterista löytyvien nimien perusteella. Osa vaunuista sai nimensä suoraan ja osalle yleisö pääsi äänestämään nimet. Lajinsa ensimmäinen Ratikka on nimeltään Lyyli ja seuraavat ovat saapumisjärjestyksessä Valma, Saaga, Lempi, Iisakki, Visa, Helinä, Atro, Aava, Tellervo, Tuure, Kukka, Ritva, Ensio, Urho, Päiviö, Aliisa, Olga, Veera ja Hilla. Viimeisen, eli 20. vaunun nimen saivat päättää Ratikantekijät.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut