Ilves solmi pitkän jatkosopimuksen valmentaja Toni Kallion kanssa – "Totta kai olo on onnellinen"

Ilves ja seuran vastuuvalmentajana loppukauden työskennellyt Toni Kallio ovat laatineet kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen, jossa on seuran optiona yksi lisävuosi. 2+1 -mallinen sopimus pitää siis ”Köpin” tupsukorvien penkin päässä ainakin kauden 2023 loppuun.

Seura tiedotti asiasta perjantai-iltana.

TPV:ssä nuorena pelannut Toni Kallio kiersi pelaajaurallaan monet maailman kolkat, aina Englannin Valioliigasta suomalaisittain eksoottiseen Thaimaahan. Takaisin Tampereelle Kallio palasi kausiksi 2012–2013, kun päälle puettiin Ilveksen keltavihreä peliasu.

Kaudeksi 2014 hän laittoi nappulakengät naulaan ja siirtyi joukkueen apuvalmentajaksi. Vastikään allekirjoitettu päävalmentajasopimus on Kallion uran ensimmäinen.

– Totta kai olo on onnellinen. Samalla olen myös innoissani tulevasta. Tässä aletaan tekemään taustoilla töitä pidemmänkin aikavälin tavoitteilla ja suunnitelmilla. Esimerkiksi ensi kauden joukkueen kasaaminen on lähtenyt hyvin käyntiin, Kallio kertoo.

– Olen kulkenut pitkän matkan ensin Kakkosesta Ykköseen ja sitten nousu liigaan. Seura on tässä vuosien saatossa kasvanut maltillisesti. Toimintaa kehitetään koko ajan vieläkin ammattimaisempaan suuntaan. Liigapaikka on vakiinnutettu, seuraavaksi haluamme olla säännöllisesti mukana europelien sijoituksilla ja mitaleilla.

Elokuun puolivälin paikkeilla aiempi päävalmentaja Jarkko Wiss vapautettiin tehtävistään, ja pitkäaikainen apuvalmentaja Kallio nousi ykköskäskijän rooliin. Joukkueen peli-ilme koheni syksyn edetessä, ja Kallio valittiinkin Veikkausliigan syyskuun valmentajaksi.

Tamperelaiset kirjasivat viidestä peräkkäisestä ottelusta neljä voittoa ja yhden tasapelin päästämättä maaliakaan ja nousivat samalla kuuden parhaan joukkoon Mestaruussarjaan.

– Muutimme pieniä yksityiskohtia pelaamisessa ja saimme sillä muutoksen aikaiseksi, jolla pystyimme raapimaan tarvittavat pisteet ylempään loppusarjaan. Ensimmäisen voiton myötä saatiin uskoa omaan tekemiseen. Itseluottamus kantaa aika pitkälle, Kallio mainitsee.

Lauantaina Ilves pelaa HJK:ta vastaan Ratinan stadionilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut