Oppilaitos ja firma ostavat koululle yhdessä lähes 200 000 euron koneistuskeskuksen – Tavoitteena kehittää metallialan vetovoimaa ja antaa mahdollisuuden oikeisiin alihankintaurakoihin

Sasky-koulutuskuntayhtymä ja ylöjärveläinen ST-Koneistus Oy hankkivat yhdessä opetuskäyttöön tarkoitetun koneistuskeskuksen.

Koneistuskeskus sijoitetaan Saskyn ammatti-instituutti Iisakkiin Hämeenkyröön ja se tulee kone- ja tuotantotekniikan opetuksen käyttöön.

Tavoitteena on kehittää metallialan vetovoimaisuutta sekä koulutuksen ja yrityselämän välistä yhteistyötä.

ST-Koneistus omistaa uudesta koneistuskeskuksesta 51 prosenttia ja Sasky 49 prosenttia. Hankinnan kokonaishinta on noin 195 000 euroa. Toimitusaikojen pituudesta johtuen hankinta toteutuu alkuvuonna 2022.

Sasky on aiemmin toteuttanut vastaavanlaisia yhteisiä oppimisympäristöjä muun muassa Vexve Oy:n. Purso Oy:n, FennoSteel Oy:n, Keikyän Kivi Oy:n ja Niemen Tehtaat Oy:n kanssa.

Yhteiset oppimisympäristöt mahdollistavat aitojen alihankintatöiden tekemisen osana opetusta, mikä taas opiskelijoiden mukaan innostaa entisestään opintojen suorittamiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut