Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi miestä piti Orivedellä salakapakkaa puolentoista vuoden ajan – IS: Nyt käräjäoikeus langetti heille tuntuvat rapsut

Pirkanmaan käräjäoikeus on langettanut viidelle täkäläiselle miehelle tuntuvat sakkorangaistukset alkoholirikoksesta. Asia liittyy salakapakkaan, joka oli toiminnassa Orivedellä vuosina 2019 ja 2020. Toiminta jatkui noin puolentoista vuoden ajan ennen kuin viranomaiset saivat siitä vihiä.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Viisikon taustatukena asiassa oli yhdistys, jonka tarkoitus oli edistää rock-musiikin olosuhteita Orivedellä. Viranomaisten selvityksen perusteella toiminta keskittyi lopulta enemmänkin siihen, että yhdistys roudasi Virosta alkoholia ja myi sitä ihmisille teollisuuskiinteistöstä.

Toimintaa markkinoitiin erillisessä WhatsApp-ryhmässä. Paikalla järjestettiin myös tapahtumia: ennen kuin viisikko jäi kiinni, salaperäinen Facebook-profiili kertoi mahdollisuudesta seurata "Marjalla" (kiinteistön kutsumanimi) Tapparan ja Ilveksen välistä ottelua kello 18.30 alkaen.

Poliisi lopetti toiminnan marraskuun 2020 lopulla. Tuolloin poliisi selvitti järjestyshäiriötehtävää läheisellä alueella ja sai kuulla paikasta, jossa tilanne oli alkanut. Poliisi kävi kiinteistössä ja heräsi epäilys siitä, että paikan päällä myydään alkoholia luvatta.

Neljä vastaajaa tuomittiin 80 päiväsakkoon. Vähemmän aikaa mukana ollut mies sai 50 päiväsakon rangaistuksen. Yhdistyksen puheenjohtajalle tuli eniten maksettavaa: 4 960 euroa.