Ehditkö jo unohtaa, miltä näyttää ihan oikea opiskelijatapahtuma jossa on eläviä ihmisiä? – "Kyllä tämä jännittää"

Paluu: Ammattikorkeakoulun opiskelijat tapasivat taas torilla. Suositusta Hämeenkadun Approstakin saadaan järjestettyä sisartapahtuma marraskuussa.

Keskiviikkona puolenpäivän jälkeen Tampereen Keskustorilla nähtiin jotain sellaista, jota ei liiaksi ole nähty viimeisen puolen vuoden aikana: opiskelijatapahtuma Tursajaiset, johon kokoontui noin 1 000 Tampereen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Tapahtuma oli silloin vasta alussa: luvassa oli päivän mittaan perinteistä meininkiä, kuten tapahtumarasteja, yhdessäoloa ja alkoholin maistelua.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Emmi Lainpelto vaikutti vilpittömän onnelliselta jo ennen kuin tapahtuma oli varsinaisesti alkanut. Tursajaiset piti alkuperäisen suunnitelman mukaan järjestää jo syyskuussa, mutta siinä vaiheessa koronarajoitusten takia ei haluttu ottaa mitään riskejä.

Muutama viikko sitten varmistui, että Tursajaisten pito onnistuu lokakuussa. Se oli järjestäjille luonnollisesti suuri helpotus.

– Kyllä tämä jännittää, pitkästä aikaa olemme kuitenkin isommalla porukalla fyysisesti läsnä toistemme kanssa.

Lainpelto on kuluneena koronakautena oppinut omien sanojensa mukaan paljon uutta sosiaalisesta toiminnasta ihmisten parissa.

– Se on opettanut toimimaan eri tavalla, ja etsimään uusia keinoja opiskelijoiden hyvinvointiin ja ryhmäyttämiseen.

– On se huomattu, että opiskelijoiden hyvinvointi on yleisesti mennyt huonompaan suuntaan. On sitten toinenkin ääripää: jotkut ovat sellaisiakin, joiden opiskelumotivaatio on kasvanut etäkoulun myötä, Lainpelto huomauttaa.

Tradenomiopiskelijat Elmo Nissinen ja Vilma Pekala olivat innoissaan siitä, että opiskelukavereita pääsi näkemään livenäkin. Syksyn aikana maailma on muuttunut entiseksi pikku hiljaa.

– Tämähän on ihan mahtavaa. Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun ensimmäinen opiskeluvuosi on alkanut ja pääsee saman tien tutustumaan muihinkin ihmisiin, Nissinen ja Pekala sanovat.

– Onhan tilanne ehtinyt turhauttaakin. Vuosi sitten oli aika laillakin huonompi tilanne, mutta siitä on menty parempaan suuntaan. Se oli esimerkiksi täysin selvä asia, että rokotukset otetaan heti kun ne saadaan, kaksikko kuvailee.

Se on jo tullut huomattua, että koronarajoitusten hiljalleen ollessa voitettu kanta myös bileiden määrä laitetaan saman tien tuttuun järjestykseen. Opiskelijoilla on nyt suuri tarve tavata toisiaan ilman etäyhteyksiä.

– Bileitä tosiaan tuntuu riittävän loppuvuodeksi. Olen nyt katsonut, että niitä olisi toteutumassa suunnilleen parin pippalon viikkotahdilla, Nissinen kuvailee.

Hämeenkadun Appro

Pikkuveli tulee kylään

Tamperelaisen opiskelijasyksyn odotetuin biletapahtuma on ollut Hämeenkadun Appro, joka veti viimeksi vuonna 2019 yhteensä 11 000 osallistujaa. Sitten korona iski taas mausteensa soppaan ja järjestäjät päättivät peruuttaa tapahtuman. Lokakuun alussa ravintolarajoitukset poistuivat ja järjestäjät ryhtyivät nopeasti töihin. Syntyi sisartapahtuma VarjoAppro. Se järjestetään 23. marraskuuta Ratinannokassa ja Tampereen keskustassa.

– Koko vuoden ajan on pitänyt elää reaktiivisella nopeudella. Kun tieto ravintolarajoitusten poistumisesta tuli, uusi hanke syntyi nopeasti, sanoo tapahtuman projektipäällikkö Heidi Kärkkäinen.

– Järjestelyt toki työllistävät koko ajan aina marraskuulle asti. Voimme hyödyntää samoja yhteistyökumppaneita kuin Hämeenkadun Approssa.

Vuonna 2022 on tapahtuman juhlavuosi.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut