Popeda varasi Olympiastadionin kesälle 2027 – "Miehet ovat muutenkin parhaassa iässä"

Rock: Huhut yhtyeen lopettamisesta olivat vahvasti liioiteltuja, kommentoi kitaristi Costello Hautamäki.

Rasti kalenteriin: Popeda varasi Olympiastadionin kesälle 2027. Kitaristi Costello Hautamäki (toinen vasemmalta) sanoo, että keikka tehdään vaikka rollaattoreissa istuen. Miikka Varila
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Suomalainen juhlakansa ehti jo hetkiseksi huolestua, kun Ikurin ikihonka Pate Mustajärven tulkittiin ilmaisseen viime vuonna lehtihaastattelussa, että Popedan taival olisi päättymässä vuonna 2022.

Spekulaatio sai joka tapauksessa kitaristi Costello Hautamäen tarttumaan puhelimeen. Hautamäki oli vahvasti sitä mieltä, että Popeda jos mikä on sellainen instanssi Suomessa joka ei koskaan lopeta.

– Olihan siinä ensi alkuun vähän yskimistä, että mistähän nyt on kyse kun bändi ei tiedä mitään mistään lopettamisesta. Tehtiin sitten sillä lailla, että laitettiin Olympiastadion varaukseen kesälle 2027. Silloin bändi täyttää 50 vuotta joten se on hyvä aika mennä sinne, ja miehet ovat muutenkin parhaassa iässä, Hautamäki kertoo ratkaisun taustoja.

Olympiastadionilla on nähty suomalaisartisteja toistaiseksi harvoin. Mestarit areenalla-projekti oli avaajana ja sen jälkeen Cheek ja Jari Sillanpää ovat tehneet stadionkeikat.

Silloin miehet ovat eittämättä parhaassa iässään. Bändin ikänestori, basisti Jyrki Melartin on 73 vuotta ja Mustajärvi on täyttänyt 71 vuotta. Syyskuussa 1963 syntynyt Hautamäki olisi tuossa vaiheessa 63-vuotias.

– Ainahan voi olla se, ettei kukaan bändistä ole hengissä, mutta sillä tavalla tämä on ajateltu että stadion pitää varata hyvissä ajoin tai muuten joku muu varaa sen. Suunnitelma on yksinkertaisesti se, että ne nousevat lavalle jotka pystyvät. Paikalle tullaan vaikka rollaattoreilla sillä porukalla joka vaan kynnelle kykenee, se on Popeda-meininkiä.

Vierailijaosastokin on alkanut hahmottua hyvissä ajoin. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka Popeda ei lähtökohtaisesti ole ollut erityisen innostunut vieraiden käytöstä.

– Kävin taannoin soittamassa vähän kitaraa Menneisyyden vankien 30-vuotisjuhlakeikalla. Sen jälkeen Vicky Rosti jo ilmoitti, että tulee keikalle vierailemaan, Hautamäki naurahtaa.

Ennen vuotta 2027 ehtii virrata paljon vettä Tampereen Tesomajärvessä. Tänäkin vuonna on luvassa napakka satsi Popeda-keikkoja, jotka alkavat 5. marraskuuta Peurunka Areenalta. Loppuvuosi huipentuu joulukuiseen areenakonserttiin Tampereella.

– Viisi äijää perusasian parissa. Siitä on kyse. Viime vuosilta tuttu torvisektio on toki matkassa. Me olemme jo niin tottuneet heidän tuuttaukseensa, että emme osaa lähteä reissuun ilman heitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut