Korona: Tartunnanjäljityksen painopistettä kohdennetaan Pirkanmaalla

Koronapandemian jäljityksen painopistettä muokataan Pirkanmaalla. Jatkossa sitä suunnataan pitkäkestoisiin altistumisiin. Koronalle altistuneista henkilöistä määrätään karanteeniin lähtökohtaisesti vain rokottamattomat samassa taloudessa asuvat tai muut pitkäkestoiset ja tiiviit lähikontaktit.

Näissä tilanteissa tartuntariski on merkittävä. Kaikilla yli 12-vuotiailla on ollut mahdollisuus saada rokote koronavirusta vastaan.

– Koronaviruksen tartunnanjäljitys on viimeisen puolentoista vuoden ajan ollut isossa roolissa epidemian hallinnassa. Tilanteessa, jossa yhteiskunnan toimintaa on merkittävästi rajoitettu ja ihmisten kontaktit ovat tavanomaista vähäisempiä, tapauksia ilmenee pääasiallisesti paikallisina ryvästyminä. Tällaisessa tilanteessa tehokas tartunnanjäljitys voi rajata tartuntoja ja estää ryppäitten muuttumista laajoiksi epidemioiksi, perustellaan ratkaisua Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri koittaa uudessa ratkaisussaan myöskin välttää karanteeniin määräämistä niin pitkälti kuin mahdollista.

– Koska karanteeniin asettaminen on aina merkittävää perusoikeuksiin puuttumista, jäljittäminen suunnataan jatkossa pitkäkestoisimpiin ja intensiivisimpiin altistumisiin, kuten esimerkiksi samassa taloudessa asuvien ja seurustelukumppanien välisiin kontakteihin. Niissä tartunnan riski on merkittävä. Riskiryhmillä, ja nyt jo kaikilla muillakin yli 12- vuotiailla, on ollut mahdollisuus suojautua vakavilta tautimuodoilta ottamalla rokotteet. Senkin vuoksi ihmisten perusoikeuksiin puuttuminen täytyy olla perusteltua ja mahdollisimman rajattua, tiedotteessa todetaan.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut