Iso ale alkoi – Tamperelainen perheyritys kasvaa ja kansainvälistyy niin kovaa vauhtia, että kuluttajaliiketoiminta loppuu Tampereella

Talous: Aiemmin Tammer-Tukkuna tunnettu Tammer Brands lopettaa myymälänsä.

Nopeasti kasvava tamperelainen kuluttajatuoteyhtiö Tammer Brands lopettaa vähittäiskaupan Tampereella.

Yhtiön Tammer Brands Outlet sulkee ovensa lähikuukausien aikana.

Monet tamperelaiset saattavat muistaa yrityksen vielä vanhalla nimellä Tammer-Tukku ja sen kuluttajamyymälän vuosikymmeniä käytössä olleella nimellä Nekalan Löytöliiteri.

Myymälän lopettamisen taustalla on juuri Tammer Brandsin kasvu ja kansainvälistyminen. Myymälän tilat tarvitaan jatkossa näyttelytilojen laajennukseen.

Tammer Brandsin lähes 20 000 tuotteen valikoimaa esitellään muun muassa kansainvälisten ketjujen ja verkkokauppojen sisäänostajille Tampereen näyttelytiloissa.

– Meillä käy noin 2000 vierailijaa vuodessa, tunnelma on todella kansainvälinen, koska vierailijoita tulee ympäri maailmaa. Tuote-esittelyjen yhteydessä annamme esimerkiksi myymäläketjujen päättäjille vinkkejä, miten tuotteet kannattaa laittaa esille, kertoo Tammer Brandsin kaupallinen johtaja Vesa Mäenpää.

Meillä käy noin 2000 vierailijaa vuodessa, tunnelma on todella kansainvälinen, koska vierailijoita tulee ympäri maailmaa.

Uudistuksessa näyttelytila kasvaa 9 000 neliöstä noin 2 000 neliöllä.

Tamperelaisesta perheyrityksestä on kasvanut eräs Pohjois-Euroopan suurimmista kuluttajatuoteyhtiöistä ja kansainvälinen bränditalo, jolla on asiakkuuksia Pohjois-Euroopan lisäksi jo maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna yhtiö arvioi liikevaihtonsa ylittävän 100 miljoonan euron rajapyykin. Työntekijämäärä on lähes 200, joista puolet on Tampereella.

Yhtiön omat tuotemerkit kuten Rento-saunatuotteet, Mustang-grillaustuotteet, Maku Kitchen Life -keittiötuotteet sekä Fanni K:n sisustus- ja lifestyle-tuotteet ovat erittäin kysyttyjä kansainvälisesti.

– Esimerkiksi Mustangin kasvu on ollut todella nopeaa. Voimakas kansainvälinen kysyntä on yllättänyt meidät itsemmekin. Tutkimme jatkuvasti, miten pystymme siihen entistä paremmin vastaamaan, toteaa Mäenpää.

Mäenpää korostaa, ettei kuluttajaliiketoiminnan lopettaminen Tampereella ollut helppo päätös. Kuluttajaliiketoimintaa on ollut jakelubisneksen ohessa vuosikymmeniä ja tunnetuin myymälä Nekalan Löytöliiteri toimi noin 35 vuotta.

– Puntaroimme eri vaihtoehtoja, emmekä valitettavasti löytäneet muuta hyvää ratkaisua mihin laajentaa erinomaisella paikalla sijaitsevaa pääkonttoria ja näyttelykokonaisuuttamme, kertoo Mäenpää.

Kaikille myymälän työntekijöille tarjotaan töitä muissa tehtävissä yhtiön sisällä.

Myymälän tuotteita on ollut varastoituna runsain määrin myös yhtiön logistiikkakeskuksella, joten loppuunmyynti tulee kestämään arviolta ainakin muutamia kuukausia.

Tammer Brands ei luovu kuluttajaliiketoiminnasta kokonaan, sillä outlet-myymälä jatkaa yhtiön Vantaan Flamingon toimipisteen yhteydessä.

Tampereellakin jatkoa voi seurata ainakin jossain muodossa.

– Emme halua täysin pois sulkea esimerkiksi jonkin tyyppistä pop-up-toimintaa kuluttajille Tampereella jatkossa, pohtii Vesä Mäenpää.

Yritys

Tammer Brands

suomalainen kuluttajatuoteyhtiö, joka hankkii ja jakelee tuotteitaan muun muassa sisustus-, talous-, puutarha- ja lahjatavaroita myymäläketjuille, kaupan keskusliikkeille ja yksittäisille tavarataloille, tuotteita noin 20 000

kauppias Aulis Mäenpää aloitti tukkukaupan jo 1940-luvun lopulla, Tammer-Tukku ky perustettiin vuonna 1954

Tammer-Tukku vaihtoi nimensä Tammer Brandsiksi maaliskuussa 2019

pääkonttori ja näyttelytilat Tampereen Nekalassa, logistiikkakeskus Hämeenlinnassa, sekä aluekonttori myös Vantaan Flamingossa.

kuluttajakaupan veturi Nekalan Löytöliiteri perustettiin 1980-luvun puolivälissä Tammer-Tukun yhteyteen, jatkaja Tammer Brands Outlet avattiin vuonna 2017

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut