Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja kyseenalaistaa seurakuntien yhteistyön Elokapinan kanssa – "Seurakunnalta on tilannetaju pettänyt"

Tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Jouni Ovaska (kesk.) paheksuu Tampereen seurakuntien ja Elokapinan yhteistä surusaattoa. Ensi perjantaina Keskustorille tuodaan avoin arkku, jonka äärellä voi muistella jotakin lajia tai itselle rakasta luontoympäristöä, joka on jo hävinnyt tai uhanalainen.

Lajien surusaaton päätteeksi arkku kannetaan Vanhaan kirkkoon, jossa pidetään Ilmastomessu kello 18.

– Tässä on nyt seurakunnalta tilannetaju pettänyt. Syntymän ja kuoleman kysymykset liittyvät vahvasti ihmisyyteen. Tässä ne on valjastettu politiikanteon välineiksi. Hienotunteisuus on kaukana, Ovaska kritisoi.

Hänen mukaansa ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimpia kysymyksiä, joihin "on haettava ratkaisuja demokraattisin keinoin". Ovaskan mielestä Elokapinan viimeviikkoiset toimintatavat ovat valitettavasti saaneet monet suomalaiset epäilemään liikkeen tarkoitusperiä ja sen kykyä vastata todelliseen ilmastokriisiin.

– Jos liikkeen tavoitteena on aikaansaada ilmastohätätilan julistaminen tai tukea tavoitteilleen, se ei onnistu, mikäli yhä useampi kansalainen kokee vastenmielisyyttä toimintatapoja kohtaan.

– Kirkko on aina ollut heikomman puolella, ja myös tarvittaessa toiminut esivaltaa vastaan. Samoin kirkon periaatteena on ollut ”viljellä ja varjella”. Haluan kuitenkin kysyä Tampereen seurakunnalta, miten järkevää on näin vahvasti osoittaa tukensa liikkeelle, joka toiminnassaan pyrkii myös edistämään laittomuuksia?