Elokapina ja Tampereen seurakunnat tuovat Keskustorille avoimen arkun

Keskustorille oli tarkoitus tuoda avoin arkku, jonka äärellä voi muistella lajia tai itselle rakasta luontoympäristöä, joka on hävinnyt. Tampereen seurakunnat

Teemu Nurmi

Tampereen seurakunnat ja Elokapina järjestävät perjantaina 15. lokakuuta kello 17 Tampereen Keskustorilla Lajien surusaaton.

Keskustorille tuodaan avoin arkku, jonka äärellä voi muistella jotakin lajia tai itselle rakasta luontoympäristöä, joka on jo hävinnyt tai on uhanalainen.

Lajien surusaatto tapahtuu hiljaisuudessa, jokaisen osallistujan luontoon liittyviä tunteita kunnioittaen. Arkku kannetaan lopuksi Vanhaan kirkkoon, jossa pidetään Ilmastomessu kello 18.

– Ilmaston lämpenemisestä puhutaan paljon, ja pelkään, että mahdollisesti vielä suurempi kysymys kiihtyvästä laji- ja luontokadosta on jäänyt taka-alalle. Luonnon monimuotoisuuden peruuttamattomalla vähentymisellä voi olla katastrofaaliset vaikutukset ympäristöön – niin lähellä kuin kaukana, Tampereen seurakuntien hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut