Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syysloma lähellä – näillä suositun perheblogaajan vinkeillä onnistut Tampereen seudulla

Loma: Museot ja Karmiva Karnevaali ovat varmoja vaihtoehtoja, sanoo Karkkipurkki-blogista tuttu Annika Rasku.

Pirkanmaan kouluissa vietetään ensi viikolla syyslomaa. Tamperelainen kysyi suosittua Karkkipurkki-blogia pitävältä, Valkeakoskella asuvalta Annika Raskulta, minne syyslomalla kannattaa alueella suunnata.

– Täällähän on niin hirveästi tarjontaa, että on vaikeaa jo valita, mitä niistä ottaa omaan ohjelmistoon, Rasku toteaa.

Heillä syyslomaksi on varattu kaksi aktiviteettia, mutta myös aikaa rentoon oleskeluun ja ulkoiluun. Ensimmäinen aktiviteetti on Karmiva karnevaali, joka on Raskulle osittainen yhteistyö Särkänniemen kanssa.

Muutama viikko sitten Raskun esikoinen täytti 10 ja hänet vietiin yllätyksenä Nokian Edenin kylpylään, jossa perhe vietti yön.

– Ollaan ennenkin oltu lasten kanssa kylpylähotellissa yötä, mutta ei noin lähellä. Hauskaa, kun oltiin matkalla, mutta vain puoli tuntia kotoa. Se oli niin kivaa, että on varattu nyt syyslomalle kanssa, Rasku kertoo.

– Eden ja Karmiva karnevaali ovat sellaiset lukkoon lyödyt, mitä meillä odotellaan ja niihin ainakin mennään.

Rasku arvelee, että Särkänniemi-reissulla tulee käytyä myös Finlaysonin alueella ja Tallipihalla.

– Niihin voisi lähteä ihan itsessäänkin. Tallipiha on aivan ihana ja siellä on monesti ollut loma-aikaan jotain spessumpaakin. Alue itsessään on ihana ja on putiikkeja ja kahvila, Rasku sanoo.

– Ja Finlaysonilla on jokin valofestivaali, se kuulosti tosi kivalta ja on maksuton tapahtuma. Ei viitsi viikon jokaisena päivänä mihinkään maksulliseen lähteä. Ja yksi, mikä itseä kiinnostaa Finlaysonilla, on se kattokävely.

Kattokävelyssä tosin on 140 senttimetrin pituusraja, joten aivan pienimmät lapset eivät siihen pääse mukaan.

Rasku kertoo, että perheen suosikkikohteita ovat myös museot Tampereella.

– Tosi kivoja museoita lapsiperheille. Tietenkin Muumimuseo, mutta Vapriikki on ehkä meidän lemppari. Pojat tykkäävät hirveästi, kun siellä on Pelimuseo. Sitä on kyselty, että koska mennään, on ollut lemppari kun saa pelata pelikoneilla. Itse tykkään, kun siellä on luontomuseo, Rasku sanoo.

Hieman isommille lapsille sopiva ja Raskun perheessä pidetty on myös Vakoilumuseo.

– Siellä sai jonkun tehtävän, joita sai koittaa ratkoa. On kiva, kun monessa museossa on lapset huomioitu, että saa jonkin tehtävän.

– Poliisimuseo on myös lapsille aivan ihana. Siellä on ollut lapsille pieniä poliisihaalareita, leikkialue ja tehtävä, jota sai ratkoa.

Jos lomalla haluaa suunnata lähialueille, Rasku vinkkaa ottamaan suunnaksi Lempäälän, Sastamalan tai Valkeakosken.

– Täällä Ideaparkissa Piipoo on kiva. Siellä oli syyslomalla tulossa työpajoja lapsille.

Valkeakoskella kannattaa Raskun mukaan suunnata teatteriin.

– Käytiin viikonloppuna Valkeakosken kaupunginteatterissa katsomassa Risto Räppääjä ja nuudelipää. Se oli aivan ihana. Lastennäytelmä, mutta oli sellainen, mikä aikuistakin viihdytti, Rasku kertoo.

– Ja jos tykkää ajella, Sastamalassa on Herra Hakkaraisen talo, siellä oltiin hiihtolomalla. Minun aivan lemppareita on Koiramäki, joka ei ole nyt auki, voisin vaikka muuttaa asumaan sinne. Herra Hakkaraisen talo on saman henkinen paikka.