Tampereen Lamminpäähän suunnitellaan uutta koulurakennusta

Tampereen Kortesuonkadulla sijaitsevan Lamminpään koulun suunnitelmat ovat edenneet hankesuunnitteluvaiheeseen. Uudisrakennuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Lamminpään koulussa on kolme eri aikoina rakennettua rakennusta, jotka kaikki ovat olleet koulukäytössä koko historiansa ajan. Vanhin rakennus eli rakennus 1 valmistui vuonna 1929, sen laajennusosa vuonna 1935. Uudisrakennuksen hankesuunnitelma koskee vuonna 1979 rakennettua lisärakennusta ja erillistä ruokalarakennusta. Huonokuntoinen rakennus puretaan ja korvataan samalle paikalle rakennettavalla uudisrakennuksella. Lamminpään koulussa on yhteensä 545 oppilasta.

Uudisrakennus mitoitetaan 225 esi- ja alkuopetuksen eli 0–2-vuosiluokkien lapselle. Kaksikerroksiseen rakennukseen sijoittuvat opetustilojen lisäksi koko koulun yhteiset tauko-, työ- ja neuvottelutilat, kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon tilat, liikuntatilat, keittiö ja ruokasali.

Kaikki tilat suunnitellaan muuntojoustaviksi siten, että ne saadaan mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön ja esimerkiksi iltakäyttö on helposti toteutettavissa.

Hankesuunnitelman jälkeen aloitetaan hankkeen toteutussuunnittelu. Toteutussuunnitelma on tarkoitus saada hyväksyttäväksi kesäkuussa 2023. Tällöin vanhan koulurakennuksen purkutyöt voitaisiin tehdä kesän 2023 aikana. Rakennustyöt on tarkoitus ajoittaa elokuun 2023 ja marraskuun 2024 väliselle ajalle, jolloin uusi koulu voitaisiin ottaa käyttöön tammikuussa 2025.

Lamminpään koulun uudisrakennuksen kustannusarvio on 10,7 miljoonaa euroa. Hankkeelle on varattu määrärahaa vuosille 2021–2024 yhteensä 10 454 000 euroa. Toteutussuunnitteluvaiheessa etsitään ratkaisut, joilla kustannuksia saadaan alennettua investointiohjelmassa esitetylle tasolle.

Rakentaminen vaiheistetaan siten, että ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan uudisrakennuksen työt, jonka ajan ruokalarakennus on edelleen käytössä, samoin rakennuksessa 1 sijaitsevat opetustilat, henkilökunnan ja oppilashuollon tilat. Uudisrakennuksen valmistuttua ruokalarakennus puretaan.

Osa oppilaista siirtyy väistötiloihin rakennustöiden ajaksi. Vuonna 2020 noin 80 oppilasta siirtyi tilanahtauden vuoksi viereisellä tontilla sijaitsevaan entiseen Piiriniityn päiväkodin rakennukseen. Piiriniityn kiinteistön ratkaisut päätetään koko hankkeen valmistuttua. Rakennustöiden ajan luokkien 0–2-luokkien oppilaat käyvät koulua käytössä olevissa rakennuksissa ja isommat oppilaat siirtyvät väistötiloihin.

Pyynikintie 2:n rakennus perusparannetaan Tampereen koulujen pysyväksi väistötilaksi. Pysyvä väistötila vähentää väliaikaisten siirtokelpoisten tilojen tarvetta. 3–6-luokkien oppilaat käyttävät rakennustöiden ajan väistötilana Pyynikintie 2:n rakennusta sen valmistuttua 2023.

– Tampereen pormestariohjelmaan on kirjattu oppimisympäristöjen laadukkuus, terveellisyys ja turvallisuus kaikissa kaupunginosissa. Hienoa, että myös Lamminpään osalta uusien oppimisympäristöjen rakentamisessa edetään. Väistötilaratkaisut ovat aina työläitä ja vaativat suunnittelua sekä venymistä.

– Uudet terveelliset sekä laadukkaat tilat oppilaille sekä henkilöstölle kuitenkin palkitsevat vuosiksi eteenpäin väistössä olon jälkeen, sanoo apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut