Pyöräilijät keskelle väylää – Näin Rongankatu uudistuu

Tampereen kaupunki on julkaissut Rongankadun kehittämisen katusuunnitelmaehdotuksen, joka on nähtävillä 25. lokakuuta saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Rongankadun katusuunnitelmaehdotus Rautatienkadusta länteen on tehty katuosuuden uudistamista varten. Suunnittelun katuosuuden pituus on noin 390 metriä.

Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan Rongankadun läpi kulkeva pyörätie on Pellavatehtaankadusta länteen ajoradan eteläreunalla ja kolme metriä leveä. Katuosuudella Pellavatehtaankadusta itään pyörätie on ajoratojen välissä olevan viheralueen keskellä ja on neljä metriä leveä. Rongankadun pyörätieosuuden pinta on kokonaisuudessaan sävyasfalttia. Pyörätien kulkusuunnat erotellaan toisistaan ajoratamaalauksilla.

Katualueen molemmilla reunoilla olevien jalkakäytävien leveys on 2,5–5,4 metriä. Jalkakäytävien pintamateriaali on betonilaatoitusta.

Katuosuudella Pellavatehtaankatu–Tuomiokirkonkatu nykyiset katualueen keskellä olevat puut säilytetään. Kadun reunoille pysäköintipaikkojen väliin, sekä katuosuudelle Tuomiokirkonkatu–Rautatienkatu kadun keskialueelle istutetaan uusia puita.

Katutilan kalusteille kuten pysäkkikatoksille, penkeille ja pyörätelineille on varattu sijoituspaikat.

Rongankadun saneeraaminen sisältyy Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen vuosien 2022 ja 2023 alustaviin vuosisuunnitelmiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut