Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Vuoden Tamperelainen Murre! – Hurjasti liikuntaa vaativa Terttu keräsi annetuista äänistä lähes joka viidennen

Äänestys: 3-vuotias rottweiler on aktiivinen ja seurallinen, sanoo sen emäntä Jonna Numminen.

Rottweiler Terttu on Vuoden Tamperelainen Murre 2021. Se keräsi kaikista annetuista äänistä 18,6 prosentin saaliin.

Tamperelainen meni tapaamaan Terttua ja sen emäntää Jonna Nummista maanantaina, joka olikin Tertulle tuplajuhlapäivä. Se täytti maanantaina kolme vuotta.

Terttu tarvitsee hurjasti liikuntaa. Pikkukävely puistossa ei riitä purkamaan energiaa, jota koirassa on kuin pienessä kylässä.

– Siitä, että kiertää Tertun kanssa asfalttikatuja, ei tule mitään tulosta. Lähdemme usein autolla jonnekin lenkkipaikalle. Käymme paljon metsässä ja esimerkiksi Niihaman palveluskoirakentällä, Jonna Numminen sanoo.

Terttu opettelee temppuja, etsii keppejä ja käy hiukan läpi tottelevaisuuskoulutusta. Kaikissa Terttu saa käyttää aivokapasiteettiaan eikä pelkästään jalkojaan.

Terttu saa kotioloissa silloin tällöin pieniä hepulikohtauksia, mutta on kiltti kotityttö, kun eihän kerrostalossa voi kauheasti kolistella.

– Terttu seuraa kaikkea, mitä teen kotona. Terttu auttaa imuroinnissa ja lattian moppaaminen on hauskimpia hommia, mitä Terttu tietää, Numminen naurahtaa.

Terttu on hyvin seurallinen ja ihastuttavalla tytöllä on paljon poikaystäväehdokkaita, jotka ihastuvat Terttuun enemmän kuin se niihin. Kavereitakin on vaikka kuinka paljon. Jonna Numminen luettelee muun muassa Roosan, Huuran, Kujon, Mörön ja Kustaan.

– Yritän vältellä ulkoiluissa koulujen alkamisaikaa tai välitunteja, sillä lenkistä ei tule silloin mitään, kun Tertun pitäisi päästä joka lapsen rapsuteltavaksi, Nu mminen kertoo.