Tässä on Vuoden Tamperelainen Murre! – Hurjasti liikuntaa vaativa Terttu keräsi annetuista äänistä lähes joka viidennen

Äänestys: 3-vuotias rottweiler on aktiivinen ja seurallinen, sanoo sen emäntä Jonna Numminen.

Terttu tykkää syksyisin juosta tuulen lennättämien maahan pudonneiden lehtien perässä. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Rottweiler Terttu on Vuoden Tamperelainen Murre 2021. Se keräsi kaikista annetuista äänistä 18,6 prosentin saaliin.

Tamperelainen meni tapaamaan Terttua ja sen emäntää Jonna Nummista maanantaina, joka olikin Tertulle tuplajuhlapäivä. Se täytti maanantaina kolme vuotta.

Terttu tarvitsee hurjasti liikuntaa. Pikkukävely puistossa ei riitä purkamaan energiaa, jota koirassa on kuin pienessä kylässä.

– Siitä, että kiertää Tertun kanssa asfalttikatuja, ei tule mitään tulosta. Lähdemme usein autolla jonnekin lenkkipaikalle. Käymme paljon metsässä ja esimerkiksi Niihaman palveluskoirakentällä, Jonna Numminen sanoo.

Terttu opettelee temppuja, etsii keppejä ja käy hiukan läpi tottelevaisuuskoulutusta. Kaikissa Terttu saa käyttää aivokapasiteettiaan eikä pelkästään jalkojaan.

Terttu saa kotioloissa silloin tällöin pieniä hepulikohtauksia, mutta on kiltti kotityttö, kun eihän kerrostalossa voi kauheasti kolistella.

– Terttu seuraa kaikkea, mitä teen kotona. Terttu auttaa imuroinnissa ja lattian moppaaminen on hauskimpia hommia, mitä Terttu tietää, Numminen naurahtaa.

Lulu ylsi kisassa kakkossijalle. Susanna Mikola

Terttu on hyvin seurallinen ja ihastuttavalla tytöllä on paljon poikaystäväehdokkaita, jotka ihastuvat Terttuun enemmän kuin se niihin. Kavereitakin on vaikka kuinka paljon. Jonna Numminen luettelee muun muassa Roosan, Huuran, Kujon, Mörön ja Kustaan.

Muru tuli kilvassa kolmanneksi. Annukka Tolonen

– Yritän vältellä ulkoiluissa koulujen alkamisaikaa tai välitunteja, sillä lenkistä ei tule silloin mitään, kun Tertun pitäisi päästä joka lapsen rapsuteltavaksi, Nu mminen kertoo.

Murre-kisan 2021 lopputulos

1. Terttu 18,6 %

2. Lulu 15,3 %

3. Muru 8,9 %

4. Susu 8,7 %

5. Pampi 8,0 %

6. Waldo 7,7 %

7. Elvi 6,7 %

8. Pepe 5,6 %

9. Bella 2 4,3 %

10. Chili 4,2 %

11. Remu 3,9 %

12. Ben 3,3 %

13. Bella 1 2,7 %

14. Beni 1,3 %

15. Oliver 0,8 %

Ääniä annettiin yhteensä 1930.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut