Marraskuussa 2020 Jankan Shellin asiakkaiden oli juostava karkuun, kun alaikäisen ajama henkilöauto kaasutti pihaan – Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Marraskuussa 2020 poliisi joutui taka-ajoon, kun valtatiellä 9 eteni henkilöauto jonka kuljettaja laiminlöi poliisin antaman pysäytysmerkin. Alkoi takaa-ajo, jossa henkilöauto eteni enimmillään sitä vauhtia, että takana ollut poliisiauto joutui nostamaan oman vauhtinsa 169 kilometriin tunnissa. Karkulainen ajoi lisäksi keskellä kaistaa niin, että muut tienkäyttäjät joutuivat väistämään tätä pientareelle.

Lopulta takaa-ajo päättyi Tampereelle ja Jankan Shellin pihalle. Sinne henkilöauto ajoi sillä tavalla, että jalankulkijat joutuivat juoksemaan karkuun ettei auto törmää heihin. Henkilöauton kuljettajaksi paljastui alaikäinen poika, jonka poliisi otti kiinni. Pojan kyydissä oli matkustaja.

Pojalla oli käytössä henkilöauto, jonka hän oli ottanut ilman lupaa ajoon Keuruulta. Lisäksi poika oli oksatsepaamin vaikutuksen alainen. Hänellä ei ollut lääkeaineeseen reseptiä. Kiinniottotilanteessa hän ilmoitti poliisille väärän henkilötiedon.

Aluesyyttäjä Jenna Sundqvist vaatii, että poika on tuomittava teoista ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sen tehosteeksi valvontaan, mikäli se katsotaan hänestä tehtävän nuoren seuraamusselvityksen perusteella tarpeelliseksi. Mahdollisia kohtuullistavia tuomioita ei ole otettu huomioon seuraamuskannanotossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut