Syyte: Pirkanmaalaismies hankki nuoren naisen tiedoilla pikavippejä, puhelimia, pelikonsolin ja auton – syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta

Syyttäjä vaatii pirkanmaalaiselle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useista petoksista. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaalla asuva nainen joutui ikävään välikäteen, kun kävi ilmi että pirkanmaalainen mies oli hankkinut tämän henkilötietoja käyttäen erilaisia tavaroita ja useita pikavippejä. Aluesyyttäjä Krista Heliö vaatii nyt miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useista petoksista, rekisterimerkintärikoksesta sekä identiteettivarkaudesta.

Suurin osa rikoksista on tehty lokakuun 2018 ja elokuun 2019 välisenä aikana. Tuona aikana mies on hankkinut naisen henkilötietoja hyödyntäen muun muassa Playstation 4-pelikonsolin, kaksi puhelinta sekä Audin osamaksusopimuksella. Mies on saanut auton käyttöönsä, mutta jättänyt sitten kaikki osamaksusopimuksen maksuerät maksamatta.

Tämän lisäksi mies on hankkinut käytössään olleeseen autoon myös liikennevakuutuksen ja kaskon. Nämäkin hän on hankkinut naisen henkilötietoja käyttäen. Mies on tunnustanut petokset esitutkinnassa.

Syytekokonaisuuteen mahtuu myös kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Marraskuussa 2020 mies ajoi Valkeakoskella autoa yleisellä tiellä ilman vaadittavaa ajo-oikeutta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut