Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjasto Metsoon tehdään uusi harrastustila: nyt sinäkin voit osallistua sen suunnitteluun – "Kartoitamme nyt asiakkaiden toiveita"

Pääkirjasto Metson musiikkiosastolle rakennetaan parhaillaan uutta harrastustilaa, jonka suunnitteluun asiakkailla on mahdollisuus osallistua. Kyselyyn voi vastata 7. marraskuuta saakka. Tampereen kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Harrastustilaan toimintoja suunnitellaan asiakaslähtöisesti. Keväällä valmistuva tila soveltuu lähtökohtaisesti monenlaiseen harrastamiseen. Uuden harrastustilan toteuttamiseen on saatu Aluehallintoviraston hankeavustus.

– Pyrimme luomaan innostavan ja monen tasoiselle tekijälle sopivan harrastustilan. Marraskuun alussa musiikkiosastolle valmistuu äänieristetty huone, johon on tarkoitus koota äänitysstudiolaitteisto. Huoneen yhteyteen on suunniteltu harrastustilaa omaehtoiselle tekemiselle, mihin liittyen kartoitamme nyt asiakkaiden toiveita. Tilassa voisi olla esimerkiksi mediatyöpiste tehokkaalla tietokoneella ja hyvällä näytöllä sekä erilaisia "DIY" ja "craftaus"-laitteita, kuten pinssikone, suurkuvatulostin ja lämpöprässi, projektisuunnittelija Kalle Lehtinen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.

Metson musiikkiosastolla on ennestään kolme musiikkihuonetta, joiden käyttöaste on korkea. Kahdessa musiikkihuoneessa on asiakkaiden käytössä piano. Kolmas musiikkihuone on omaehtoiseen musiikinopiskeluun tarkoitettu huone, jossa asiakkaat voivat käyttää Rockway-soitonopetuspalvelun sisältöjä sekä sähkörumpuja, sähkökitaraa, sähköbassoa, akustista kitaraa ja ukulelea.

Musiikkihuoneita on myös Hervannan, Koilliskeskuksen ja Lielahden kirjastoissa. Lisäksi Sampolan kirjastossa toimii luovan tekemisen tila Tekomo, jossa asiakkaat voivat käyttää monia laitteita, kuten 3D-tulostimia ja vinyylileikkuria.