Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinnostaako Komisario Koskisen fanitapahtuma? – Tampere alkaa nyt profiloitua elokuvamatkailussa: "Yleisöä voivat kiinnostaa hyvinkin pienet yksityiskohdat"

Tampereella aloitetaan kehitellä tuotteita elokuva- ja sarjatuotantojen ympärille. Komisario Koskisesta kertova sarja saa Tampereelle fanitapahtuman ja kävelykierroksen, Supermarsu-elokuvatuotannon kanssa houkuteltiin kaupunkiin lapsiperheitä.

Puhutaan yhdellä sanalla elokuvamatkailusta. Kyseessä on kansainvälisesti kasvava ilmiö, joka tuo kuvauspaikoille elokuvien ja sarjojen faneja sekä kaupungeille näkyvyyttä ja tunnettuutta. Viihdeteollisuuden ja matkailun yhdistämisestä on hyviä kokemuksia esimerkiksi Etelä-Ruotsin Ystadista, joka on monille tutun ruotsalaisen fiktiopoliisin Kurt Wallanderin kotipaikka.

– Yleisöä voivat kiinnostaa hyvinkin pienet yksityiskohdat, kuten esimerkiksi tietty baari. Odotamme mielenkiinnolla, mihin esimerkiksi Koskisen ensi-illan jälkeen katsojien mielenkiinto kohdistuu. Koskinen-sarja viedään myös kansainväliseen levitykseen, joten kiinnostusta ulkomailta on myös odotettavissa, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta tiedotteessa.

– On ollut erittäin antoisaa kuvata sarjaa Tampereella, jossa yhteistyö sujuu muitta mutkitta niin paikallisten yritysten kuin Tampereen eri organisaatioiden kanssa. Olemme ylpeitä sarjasta, jota olemme saaneet kuvata mitä mielenkiintoisimmissa paikoissa. Tästä lämmin kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana, sanoo tiedotteessa Koskinen-sarjan tuottaja Erna Aalto Aito Mediasta.

Koskinen-sarjan ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin Tampereella vajaa vuosi sitten ja toisen tuotantokauden kuvaukset ovat kaupungissa parhaillaan käynnissä. Sarjassa seurataan komisario Sakari Koskista ( Eero Aho) ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä, jossa selvitetään henkirikoksia.

Seppo Jokisen dekkareihin perustuvan Koskinen-sarja tulee ensi-iltaan Ruudussa 29.11. Ennen virallista ensi-iltaa järjestetään Koskinen-fanitapahtuma Tampere-talossa 22.11. Tapahtumassa nähdään kansainväliseen levitykseen tehty puolentoista tunnin mittainen erikoisennakkonäytös Koskinen ja raadonsyöjä -jaksosta. Mukana ovat myös sarjan tekijät Riku Suokas, Lauri Nurkse ja Eero Aho sekä kirjailija Seppo Jokinen, joille fanit saavat esittää myös kysymyksiä ennen elokuvanäytöstä.