Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi ratkaisu: Nyt tulee Hervantaan bussi, jossa ei ole kuljettajaa – kokeilu kestää kesäkuun 2023 loppuun asti

Tampereelle toteutetaan automaattisen syöttöliikenteen ratkaisu, jossa ilman kuljettajaa toimivat autonomiset bussit kuljettavat Hervannan alueella matkustajia uuden raitiotien ja tarvittaessa runkoliikenteen bussien palvelujen äärelle.

Hervannan kaduilla liikkuu vuodenvaihteessa robottiautoja – kuljettavat ihmisiä ratikkapysäkeille, lue mistä on kyse

Väitös: Robottiautot voivat parantaa liikenneturvallisuutta merkittävästi

Robottiautot tulevat avuksi ratikan syöttöliikenteeseen Tampereella – näin systeemi toimii käytännössä

Tätä tarkoitusta varten alkaa nyt EU-rahoitteinen hanke, jota vetää Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy. Osatoteuttajana on Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy.

Vuoden 2023 kesäkuun loppuun kestävän hankkeen aikana perustetaan etäohjauskeskus. Se alkaa valvoa ja hallinnoida syöttöliikenteen palveluja. Keskus puuttuu myös ongelmatilanteisiin ja voi myös ohjata ajoneuvoja etäyhteydellä. Yksi operaattori voi valvoa ja ohjata useaa ajoneuvoa.

Hanke tukee maakuntaohjelmaa. Siinä hyödynnetään älyliikennettä kehittämisalustana uusille kokeiluille. Hankkeessa synnytetään edellytyksiä älykkäälle joukkoliikenteelle ja sitä kautta uudenlaisia liikkumispalveluja. Hanke tulee myös Pirkanmaan selviytymissuunnitelmaa sekä älykkään erikoistumisen strategian toteutumista.

Hankkeessa pilotoitava etävalvontakeskus tulee avaamaan uusia mahdollisuuksia joukkoliikenteen kehittämiseen pitkällä tähtäimellä. Hanke mahdollistaa uuden liiketoiminta-alueen syntymisen maakuntaan.

Maakuntahallitus suuntasi Autonomisen liikkumisen operointi -hankkeelle REACT-EU EAKR- ja valtion rahoitusta vuosille 2021– 2023 yhteensä 415 677 euroa. Rahoitettava hanke tukee Pirkanmaan selviytymissuunnitelman 2020 – Koronasta uuteen kasvuun toimeenpanoa.