Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustajan aloite: Nokian moottoritietä pidennettävä – "Erityisen vaarallinen on Emäkoskentielle johtava ramppi"

Kokoomuksen nokialainen poliisikansanedustaja Jari Kinnunen on tehnyt talousarvioaloitteen 20 miljoonan euron määrärahasta, jolla voitaisiin aloittaa VT 12 rakentaminen nelikaistaiseksi Nokian Maatialan eritasoliittymän ja Kahtalammintien välillä.

Pidennys jatkaisi moottoritietä sen nykyisestä päättymispaikasta Nokian Emäkoskentien ja Sorvantien risteysten ohi.

Kinnuse mukaan tien rakentaminen on liikenneturvallisuuden parantamisen ja liikenteen sujuvuuden takaamisen kannalta välttämätön.

– Nokia on yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista maassamme. Kaupunki laajenee jatkuvasti ja lisääntyvä väestönkasvu sekä sen myötä lisääntyvä liikenne aiheuttaa sujuvuusongelmia. Liikennemäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa viime vuosina ja ennuste on, että liikenne vilkastuu huomattavasti 2030 luvulle mentäessä, Kinnunen toteaa tiedotteessaan.

– Nokian Maatialan eritasoliittymän ja Kahtalammintien välillä liikenne ruuhkautuu ja liikenneturvallisuus vaarantuu useiden liittymien vuoksi. Kyseisellä välillä kääntymis- ja peräänajo-onnettomuudet ovat yleisimpiä. Erityisen vaarallinen on Emäkoskentielle johtava ramppi. Liikennemäärien ja useiden risteysten vuoksi nopeuksia on jouduttu laskemaan, Kinnunen sanoo.

Määrärahan lisäyksen lisäksi Kinnunen on tehnyt aloitteen myös määrärahan vähentämisestä toisaalta, jotta budjetti pysyy raamissa. Edustaja Kinnunen ehdottaa, että määräraha vähennys tehdään kolmelta hankkeelta, joihin on suunniteltu käytettäväksi yli 640 miljoonaa vuonna 2022.