Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Kauppahallissa on ensi viikolla neljä syytä juhlaan – "Hallin kauppapaikat ovat taas täynnä"

Talous: Koronasta ja ratikkatöistä toipuva Tampereen Kauppahalli viettää ensi viikolla jo kahteen kertaan siirrettyjä 120-vuotisjuhliaan. Hallin kauppapaikat ovat pitkästä aikaa täyttymässä.

Tampereen Kauppahallilla on ensi viikolla neljä syytä juhlaan.

Ensinnäkin hallissa pidetään vuoden 2020 tauon jälkeen perinteiset Syysmarkkinat.

Toiseksi samaan saadaan yhdistettyä tänä vuonna jo kahdesti siirretyt Kauppahallin 120-vuotisjuhlat.

Kolmanneksi voidaan juhlia ratikan valmistumista ja ennen kaikkea hallin edustalla vuosia kestäneiden katutöiden päättymistä.

Neljänneksi juhlaan voidaan vielä yhdistää jo vahvasti häämöttävä voitto kävijämäärät viime vuonna romahduttaneesta koronasta.

– Viesti kauppiailta on ollut se, että nyt kauppa on vilkastumassa. Myös hallin kauppapaikat ovat taas täynnä, kertoo Tampereen Kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Saarinen.

Myös hallin kauppapaikat ovat taas täynnä.

Saarisen mukaan asiakasmäärä on kasvanut, viikonloppujen myynti on pysynyt samalla tasolla, mutta ennen kaikkea korona-aikana sakannut arki-iltapäivien myynti on parantunut. Korona-aikana viikkokävijämäärät putosivat vuoden 2019 noin 30 000:sta pienimmillään 10 000 hallivieraaseen.

Kauppahallissa jo 35 vuotta kauppaa tehnyt Lihakipparien Pekka Tuomela näkee korona-ajassa myös mahdollisia positiivisia vaikutuksia.

– Epidemia-aikana alettiin tehdä ruokaa kotona. Se on jäänyt monille päälle ja hallista haetaan hyviä raaka-aineita ja palvelua.

Myös asiakaskunnassa on tapahtunut muutosta, kun korona on hellittänyt. Tuomelan silmiin on sattunut se, että halliin on osuttu aiempaa useammin lastenvaunujen kanssa.

– Tänne poikkeaa päiväsaikaan äitiporukoita jopa 3–4 vaunujen ja lasten kanssa. Käydään yhdessä kahvilla ja tehdään ostokset, kertoo Tuomela.

4 Vuodenajan Juho Rajamäki on pitänyt nyt elokuusta saakka säännöllisesti auki samppanjaan ja äyriäisiin erikoistunutta Le Marée -ravintolaa. Viisi vuotta 4 Vuodenajassa on jo näyttänyt suuren muutoksen hallin asiakaskunnassa.

– Kauppahalli on muuttunut trendikkäämmäksi myös nuorempien silmissä. Lähituotteet, henkilökohtainen palvelu ja hallin ainutlaatuinen ilmapiiri vetävät.

Syysmarkkinoita ja syntymäpäiviä vietetään ensi viikolla torstaista lauantaihin 14.–16. lokakuuta. Torstaina jaetaan lapsille ilmapalloja. Perjantaina tapahtuman avaa pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja Hauli Bros esiintyy kahteen kertaan Hallituskadun oven päällä olevalla parvella. Lauantaina esiintyy György Balázsin johtama Tampereen Salonkiorkesteri kertoen yhteistyössä Tampereen kaupunkioppaiden kanssa suunnitellussa konsertissa myös 120-vuotiaan Kauppahallin tarinaa. Ilmaisia opaskierroksia on tarjolla kaikkina juhlapäivinä.

– Syysmarkkinat on ollut Kauppahallille tärkeä tapahtuma, kun tiskiin saadaan esimeriksi sadonkorjuutuotteita ja riistaa, taustoittaa Saarinen.

Arkkitehti Hjalmar Åbergin suunnittelema Tampereen Kauppahalli avattiin 8. kesäkuuta vuonna 1901.