Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian kuolonkolarista tuomio: 19-vuotiaalle miehelle yli viiden vuoden vankeusrangaistus

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan pirkanmaalaismiehen viideksi vuodeksi ja kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli kolmesta nuorena henkilönä tehdystä törkeästä kuolemantuottamuksesta, nuorena henkilönä tehdystä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä nuorena henkilönä tehdystä törkeästä rattijuopumuksesta.

Elokuussa 2020 Nokialla sattui ulosajo, jossa menehtyi kolme nuorta. Ulosajo sattui myöhään yöllä, hieman yhden jälkeen sunnuntaiyönä. Henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä kovaa vauhtia, törmännyt päin puuta ja hajonnut törmäyksen seurauksena kahteen osaan. Törmäys oli siinä määrin voimakas, että auton takapenkki oli lentänyt törmäyksen seurauksena päin toista puuta. Takapenkillä olleet nuoret naiset olivat kuolleet välittömästi, samoin autossa pelkääjän paikalla istunut nuori mies.

Oikeus katsoi, että 19-vuotias pirkanmaalaismies oli ajanut autoa voimakkaassa humalatilassa. Nuoret olivat saapumassa Porin Yyteristä Tampereelle. Heidän oli alkuperäisen suunnitelman mukaan pitänyt jäädä Yyteriin, mutta illan aikana oli herännyt uudestaan ajatus siitä, että Tampereelle pitäisi päästä.

Yksi oikeuden lautamiehistä oli annetun tuomion kanssa eri mieltä. Hänen mukaansa pirkanmaalaismies olisi pitänyt tuomita nuorena henkilönä tehdyistä kolmesta taposta kymmeneksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten siitä voi valittaa hovioikeuteen.