Tammelan koulun asemakaavaluonnos nähtäville – vanha rakennus halutaan suojella, uudemman kohtalossa vaihtoehtoja

Tammelan koulun kehittämiseen tähtäävä asemakaavamuutos on nähtävillä. Arkisto / Petteri Mäkinen

Riina Haapala

Tampereen Tammelan koulun kehittämiseen tähtäävän asemakaavan muutoksen valmisteluaineisto on asetettu nähtäville. Esillä on kaksi luonnosta, joissa kummassakin vanha koulurakennus suojeltaisiin kaavamerkinnällä. Uudemman puolen käsittelyn osalta vaihtoehdoissa on eroja.

Tontilla on kaksi vanhaa koulurakennusta. Näistä vanhempi on ensimmäinen kansakouluksi suunniteltu rakennus Tammelan työväenkaupunginosassa, ja uudempi on 1950-luvun kaupunkikansakoulu. Tavoitteena on tutkia vakavien sisäilmaongelmien vuoksi tyhjillään olevan, vuonna 1957 valmistuneen tiilijulkisivuisen koulurakennuksen korvaamista uudisrakennuksella sekä mahdollistaa vuonna 1911 valmistuneen jugendtyylisen koulurakennuksen perusparannus. Lisäksi päivitetään tontin pysäköintimääräykset.

Vaihtoehdoista toisessa uudempi puoli korvattaisiin kokonaan uudisrakennuksella ja toisessa perusparannettaisiin Väinölänkadun puoleinen liikuntasalisiipi ja uusittaisiin Kalevan puistokadun puoleinen siipi. Tontin käyttötarkoitus ja rakennusoikeus pysyvät ennallaan. Suunnitelmassa ei esitetä nykyistä korkeampaa rakentamista.

Näiden lisäksi tontin eteläosaan on vuonna 2019 rakennettu tilapäinen koulurakennus. Kaava-alueen pinta-ala on 11 464 neliömetriä. Tontti on Tampereen kaupungin omistuksessa.

Leikki- ja oleskelualueilla tavoitteena on monikäyttöinen piha, jossa onnistuu niin leikki, liikuntatunnit, oleskelu kuin vapaa-ajan käyttö sekä taidekouluun liittyvä käyttö ja mahdollinen ulko-opetus. Asfalttialueet toimivat pääkulkuväylänä. Koulun pihalle on tulossa noin 300 pyöräpaikkaa tulevaisuuden 900 oppilaan tarpeisiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut