Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisiammattikorkeakoulussa järjestetään valintakokeet

Psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita.

Puhutaan poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäisestä vaiheesta, joka järjestetään 7.–8. lokakuuta ja 11.–15. lokakuuta Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Kokeeseen on ilmoittautunut noin 1 000 hakijaa touko–elokuun hakujaksolta.

– Otamme tietenkin koronavirustilanteen huomioon valintakoejärjestelyissä, jotta voimme pitää kokeet mahdollisimman turvallisesti. Koko korona-ajan olemme jakaneet hakijat valintakokeissa normaalia pienempiin ryhmiin ja järjestäneet sen takia useampia koepäiviä, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala tiedotteessa.

– Tarjoamme hakijoille kokeen ajaksi hengityssuojat ja ohjeistamme hakijat huolehtimaan turvaväleistä, pesemään käsiä ja käyttämään käsidesiä. Sairaana tai koronavirukselle altistuneena Polamkin valintakokeeseen ei tietenkään saa osallistua.

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu fyysinen testi, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Koepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia.

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka on marraskuussa 2021. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Hakujaksolta valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa maaliskuussa 2022.