Kauppa keventää koronarajoituksiaan – Katso oman alueesi maskisuositus

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry esittävät jäsenyrityksilleen, että maskin käytöstä kaupan myymälöissä voidaan luopua heti alueilla, joilla ei ole voimassa viranomaissuosituksia maskin käytöstä julkisissa sisätiloissa.

– Kauppa haluaa osaltaan varmistaa, että myymälät pysyvät jatkossakin turvallisena asiointi- ja työympäristönä. Kaupan koronakäytäntöjä on mahdollista keventää, koska rokotekattavuus on parantunut, hallitus päivittänyt hybridistrategiansa ja terveysviranomaiset antaneet uudet ohjeistuksensa, toteaa tiedotteessa Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

Myymälöiden tulee edelleenkin tarjota asiakkailleen käsien puhdistusmahdollisuuden. Lisäksi on annettava turvallisen asioinnin ohjeita ja huolehdittava tehostetusta siivouksesta.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto kehottaa kaikkia toimimaan maltillisesta ja aina alueellisten suositusten mukaan.

– Esimerkiksi 6. lokakuuta jopa 15 sairaanhoitopiiriä 21:stä suosittelee edelleen maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa. Tilanne elää jatkuvasti, Luoto muistuttaa.

Tällä hetkellä Satakunnan, Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä tuo suositus ei ole voimassa.

Kaupan liitto toteaa tiedotteessa, että muista kaupan koronakäytännöistä voidaan luopua asteittain ja harkiten. Niitä ovat riskiryhmien asiointiajat ja rajoitukset kampanjatapahtumien järjestämisessä sekä erityistyövuorojärjestelyt ja etätyösuosituksen päättyminen.

Kaupan liitto

Turvallisen asioinnin ohjeet asiakkaalle

Asioi kaupassa terveenä.

Puhdista kätesi kauppaan tullessasi, yski ja aivasta hihaan.

Pidä etäisyyttä muihin.

Jos alueella on voimassa viranomaissuositus maskin käytöstä julkisissa sisätiloissa, käytä maskia myös kaupassa.

Erityisesti ruuhka- ja jonotustilanteissa sekä pitkäkestoisissa palvelutilanteissa (yhtäjaksoisesti yli 15 minuuttia yksittäisen henkilön läheisyydessä) harkitse maskin käyttöä koko maassa.

Kaupan henkilöstön suojaamiseksi Kaupan liitto ja PTY suosittavat koronarokotuksen ottamista, ellei sille ole terveydellistä estettä.

Noudattamalla ohjeita suojaat itsesi lisäksi kaupan henkilöstöä ja muita asiakkaita ja varmistat, että asiointi on mahdollisimman turvallista ja häiriötöntä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut