Turkulainen Tapparan mies festaroi Tampereella – Lost in Music täyttää taas kaupungin viikonlopun

Live: Pietu Sepponen kannattaa kirvesrintoja ja ohjastaa Suomen suurinta klubifestivaalia.

Pietu Sepponen tuntee livemusiikin rakenteen lavalta saakka. Jan Trygg

Markku Makkonen

Suomen elävän musiikin kulttuuri toipuu koronakurimuksesta.

Yksi osoitus siitä on tämän viikon torstaina alkava Lost in Music -festivaali, joka tuo Tampereelle lähes 70 artistia ja yhtyettä.

Tapahtuman promoottori on Pietu Sepponen.

– Lost In Musicilla on valtavan tärkeä status tapahtumakentällä. Näen tapahtumassa suuren kehityksen mahdollisuuden tulevaisuudessa niin kumppanuuksien, kokoluokan kuin merkityksen kasvattamisessa. Lost in Music on yksi tapahtumakaupunki Tampereen vetovoimatekijöistä, Sepponen visioi.

Festivaalin keikat raikuvat noin kymmenessä paikassa ympäri kaupunkia. Areenoina ovat esimerkiksi Tampere-talo, Tullikamari ja Yo-talo.

– Lost In Musicissa koetaan kuumimmat tulokkaat ja ajankohtaisimmat vakiintuneet artistit; tämän tuoreempaa musiikkia on vaikea löytää. Kävisin tietysti jokaisella keikalla, jos minua olisi useampi. Ihan aidosti seison jokaisen Lost In Musicissa esiintyvän upean artistin takana, Sepponen toteaa.

Tämän tuoreempaa musiikkia on vaikea löytää.

Tampereella taiteilevat muun muassa Vesta, William, Ursus Factory, Yeboyah, Moon Shot, Tiisu, Jesse Markin, Arppa ja Jori Sjöroos.

– Paras tapa tukea artisteja, keikkapaikkoja, järjestäjiä ja koko alan ekosysteemiä on osallistua ja kuluttaa musiikkia aktiivisesti. Nähdään Lost In Musicissa ja tapahtumissa ylipäätään, Sepponen toivottaa.

Entä kuinka Seinäjoelta Vammalan kautta Turkuun ajautunut Sepponen pärjää tamperelaisten kanssa?

– Ennakkoluulot turkulaista kohtaan loistavat tässä tapauksessa poissaolollaan. Sanotaan nyt sekin, että jääkiekossa olen Tapparan mies, joten ei se sisäänajoa kaupunkiin varsinaisesti ole haitannut.

– Aikoinaan on tullut ajettua lukiokamujen kanssa yötä myöten Vammalasta keikkoja katsomaan. Olen lisäksi omien bändieni kanssa soittanut Tampereella toistakymmentä kertaa.

– Tampereeseen liittyy paljon hyviä muistoja myös taaksejääneisiin paikkoihin Ruman pottadrinkeistä Doriksen pehmishotteihin, joita on ikävä, Sepponen fiilistelee.

Lost in Music Tampereella 7.–9.10.

Pietu Sepponen

soittanut yhtyeissä Kiveskives ja Painikerho

aktiivinen kulttuuritoimija Turussa

Kesärauha-festivaalin taiteellinen johtaja

työskentelee promoottorina Sunborn Live -ohjelmatoimistossa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut