Tappara-puolustajalle pitkä pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Tapparan puolustajalle Santtu Kinnuselle viiden ottelun pelikiellon 2. lokakuuta KalPa–Tappara-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Kinnunen taklasi ottelun toisessa erässä vastustajajoukkueen Miikka Pitkästä. Puolustaja sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että pelitilanteessa tapahtuu sinänsä normaali puolustavan pelaajan suorittama taklaus kiekolliseen vastustajaan. Rangaistavan taklauksesta tekee sen osuminen päähän. Delegaatio on harkinnut, että Kinnusen taklaus on ottelurangaistuksen arvoinen ja se arvostetaan Liigan linjauksen mukaisesti viiden ottelun arvoiseksi, koska taklauksessa ei ole perusteita alentaa eikä toisaalta korottaa rangaistusta.

– Pelikiellon pituuden osalta delegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä todetut seikat, kuluvan kauden päähän kohdistuneista taklauksista annetut pelikieltojen kestot sekä tilanteen kokonaisuudessaan huomioon, perusteluissa todetaan.

Päätöksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut