Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jore Marjaranta muutti Tampereelle – "Olen aina ihaillut kaupunkia", hän sanoo

Muusikko: Takavuosien rocktähti aloitti uuden uran jooga-ohjaajana. Lauantaina mies täyttää 60 vuotta.

Muusikko Jore Marjaranta, 59, rikkoo perinteisiä muusikkomyyttejä jo ennen tapaamista. Haastattelu on sovittu keskiviikkoaamuksi kello 8.45. Sinne Marjaranta ei ole tullut hyvien bileiden jatkoilta, vaan antaa haastattelun freesinä ohjaamansa joogatunnin päätteeksi.

Laulajan ura alkoi vuosikymmeniä sitten erilaisesta maailmasta: Marjaranta työskenteli Peer Günt-yhtyeen roudarina, josta Albert Järvinen -vainaa poimi miehen yhtyeensä laulajaksi.

Aika oli erilainen. Näiden nimien aika kului paljolti muuhun kuin joogaamiseen.

– Järviselle iso kiitos. Alppu sanoi, että haluaa siihen jonkun joka ei asu Vanhan ylioppilastalon kuppilassa, ja päädyin koelauluun.

Sen jälkeen matkalle on tullut aika Leningrad Cowboysissa, Guitar Slingersissä sekä oma sooloura.

Keväällä Marjaranta on muuttanut Tampereelle. Hän sanoo ratkaisua tavallaan pitkän unelman huipentumiseksi: Jore oli puhunut jo pitkään kavereidensa kanssa, että mikäli joskus asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella, haluaa ehdottomasti asua Tampereella.

– Olen aina ihaillut kaupunkia ja on ihan tosi mahtavaa elää täällä. Synnyin aikoinani Kemijärvellä, josta sitten on tultu Kuusamon kautta Lahteen ja pääkaupunkiseudun valoihin, Marjaranta kertoo.

Viikkoon mahtuu useampi joogatunti Studio Vintin tiloissa. Haastatteluviikolla laulaja on ehtinyt myös pyöräillä Pyhäjärven ympäri.

– Se on upea reitti. Kirjoita myös siihen, että olen hyvin innostunut Pyynikin näkötornin munkeista: on vaikea tajuta, että mikään on niin hyvää.

Lauantaina Marjaranta täyttää 60 vuotta. Se kertoo osaltaan siitä, että munkinsyönti sijoittuu harvalukuiseen paheiden listaan. Laulaja sanoo olevansa kiitollinen siitä, että terveys on pysynyt hyvänä, tekemistä riittää ja elämä tuntuu yleensäkin erittäin mielekkäältä.

– Elämä on vähän säkäpeliäkin. Itse olen aina halunnut, että siinä on jotain sisältöä ja hyvää tekemistä. Tulin isäksi jo 28 vuotta sitten, joten sekin on vähentänyt halua säätämiseen. Yksittäisistä asioista tuntuu hienolta, kun ääni on kunnolla auki ja voit tehdä laulun kanssa mitä haluat. Ei tulisi mieleenkään, että nyt pitäisi vetää röökiä tähän päälle, muusikko pohtii.

Lokakuussa on luvassa toinenkin merkkitapahtuma. 15. lokakuuta julkaistaan uusi biisi, joka kantaa nimeä Mikset sä jäänyt. Sen on kirjoittanut pitkän linjan tuottaja ja musiikintekijä Esa Nieminen.

– Tuotannostani iso osa on parisuhdebiisejä, ja tämä on sitä samaa sarjaa.