Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalaismies päätti lainata autoaan tuttavalleen: kohta ajo-oikeudeton tuttava ajoi poliisia karkuun yli 150 kilometrin tuntivauhtia – syyttäjä vaatii molemmille rangaistuksia

Aluesyyttäjä Tanja Kokkoniemi vaatii kahdelle pirkanmaalaismiehelle rangaistuksia tapahtumasarjasta, joka ajoittuu lokakuuhun 2019 ja pienempään maakunnan kuntaan. Tuolloin toinen miehistä oli lainannut autoa tuttavalleen, vaikka tällä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta: hän oli tapahtuma-aikaan ajokiellossa.

Auton omistaja on esitutkinnassa myöntänyt, että ei ole tarkistanut asiaa ennen lainauspäätöstä.

Autoa lainannut mies lähti liikkeelle lokakuun iltaan ilman ajo-oikeutta. Kohta miehen ajotapa kiinnitti myös poliisin huomion: ensiksi mies jätti noudattamatta partion antamaa pysäytysmerkkiä. Tämän jälkeen mies kaahasi suojatielle sellaista vauhtia, että oli törmätä jalankulkijaan: tilaa jäi korkeintaan puoli metriä, kun mies koukkasi karkuun jalankulkijan takaa.

Takaa-ajon aikana mies kuljetti henkilöautoa enimmillään 147 kilometritunnin nopeudella alueella, jossa suurin sallittu nopeus on ollut 70 kilometria tunnissa. Matkan aikana on ollut myös 40:n ja 50:n nopeusrajoitusalueita, joilla miehen ylinopeus on ollut huomattava.

Vauhdista kertoo osaltaan se, että poliisiauton nopeus on ylittänyt takaa-ajon aikana 150 kilometritunnin rajan poliisiauton kuitenkaan saavuttamatta karkulaista tälläkään vauhdilla.

Aluesyyttäjä Kokkoniemi vaatii autoa ajaneelle miehelle "päivissä mitattavaa ehdotonta vankeusrangaistusta". Autoa lainanneelle hän vaatii 20 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.