Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jore Marjaranta oli lähdössä isäinpäivälounaalle, kun puhelimeen ilmestyi Markus Selinin numero – Siitä alkoi tarina, joka poiki kaksi vuosikymmentä myöhemmin yhden kultalevyn lisää

Usein käy niin, että sattumalla voi olla melkoinen merkitys ihmisen elämässä. Näin kävi myös isäinpäivänä 2002, jolloin nykyisin Tampereella asuva Jore Marjaranta oli lähdössä perheensä kanssa isänpäivälounaalle.

Perheellä oli jo ykköset yllä, kun Marjarannan puhelin soi. Soittaja oli Solar Filmsin tuottaja ja pääjehu Markus Selin.

– Markus esitti asiansa nopealla tyylillään, kuten hänellä on tapana. Hän sanoi, että olisi yksi biisi ja sinun pitäisi laulaa se, se on tulossa elokuvaan ja se on itseasiassa sen elokuvan tunnari. Minä siihen, että selvä, kiinnostaa, Marjaranta muistelee.

Sitten laulaja kyseli, minkälainen aikataulu tällä kappaleella olisi.

– Markus vastasi, että sinun pitäisi tulla nyt heti Suomenlinnaan, bändi on valmiina. Laulusta pitäisi vetää kertosäe sisään, elokuvan traileri on lähdössä tuotantoon heti seuraavan viikon alussa ja biisi pitää saada purkkiin niin pian kuin mahdollista.

– Markus oli ajatellut, että tämä on Joren biisi. Hänelle oli tullut todella vahva visio siitä asiasta.

Elokuva oli yhtä kuin Pahat pojat ja kappale Haaveet kaatuu: Ville Pusan Ingen vinner-käännös, johon oli suomenkielisen tekstin tehnyt Markus Koskinen.

– Sanoin että kiinnostaa, mutta käymme perheen kanssa lounaalla ensin jos sopii. Se sopi Markukselle, syötiin ja sitten lähdin töihin.

Siitä alkoi tarina, joka tiesi muun muassa Jore Marjarannan soolouran räjähdysmäistä nousua. Elokuva keräsi 614 643 katsojaa, ja oli selvää että sen tunnuskappaleesta tuli samalla jättimäinen hitti.

– Elokuvan voima oli ihan valtava, laulaja kuvailee.

Kappale muodostui niin suosituksi, että se elää omaa elämäänsä vielä tänäkin päivänä.

– Nykyisin sitä luukutetaan armeijassa. Se on kuulemma käytäntö tällaisessa tilanteessa, kun selviää montako kuukautta kukin tulee vielä armeijassa olemaan: riittääkö kuusi kuukautta vai kutsuuko pidempi palvelus, Marjaranta kertoo.

Soittoa riittää sen verran tasaiseen tahtiin, että laulaja vastaanotti biisistä tammikuussa yhden kultalevyn lisää: silloin tuli täyteen kaksi miljoonaa Spotify-striimausta.

– Tänä vuonna sitä on striimattu pelkästään puoli miljoonaa kertaa.

Jore Marjaranta muutti keväällä Tampereelle. Hänen ajatuksiaan ja nykykuulumisiaan voit lukea tarkemmin keskiviikon printti-Tamperelaisesta.