Rollikkahallista on havaittu sisäilmaongelmia – "Tutkimukset ovat vielä kesken"

Tampereen rollikkahallista on havaittu sisäilmaongelmia. Arkistokuva ajalta, jolloin rollikka oli vielä keskeinen osa kaupungin katukuvaa. Tampere-Seura
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen rollikkahallista on havaittu sisäilmaongelmiin viittaavia tekijöitä. Asiasta kertoo tamperelainen teatteri- ja sirkusohjaaja Meri-Maija Näykki Instagramissa.

Näykillä piti olla teatterituotanto hallin tiloissa, mutta sille piti etsiä uusi paikka.

– Projektin piti tapahtua Rollikkahallissa, mutta koska siellä oli todettu sisäilmaongelmia, niin jouduimme sieltä lähtemään ja tilalle saimme liikehuoneiston linja-autoasemalta, Näykki kertoo Instagramissa.

Kiinteistöpäällikkö Teemu Alavenetmäki vahvistaa asian Tamperelaiselle. Kyse on käytännössä mahdollisesta radonhavainnosta, joka vahvistuu tutkimuksella jota tehdään parhaillaan.

Radon on hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Koska radonia ei voi mitenkään aistia, on mittaaminen ainoa tapa saada radonpitoisuus selville.

– Rollikkahalli sijaitsee Pyynikinharjun alueella, jolla radonia on yleisesti. Tutkimukset ovat vielä kesken, mutta niissä on selvinnyt sisäilmaolosuhteisiin yleensä vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksia tullaan tämän vuoksi täydentämään siten, että tutkija saa laadittua tutkimusten perusteella tilakohtaisen altistumisolosuhteen arvioinnin.

– Arviointi tehdään Työterveyslaitoksen ohjeen mukaisesti ja siinä määritellään, onko mahdollisuus altistua tavanomaisesta poikkeavalle olosuhteelle.

Alavenetmäki sanoo, että vanha rollikkahalli on vuokratuilta osin käytössä. Tyhjänä oleviin tiloihin on tulossa kunnostustoimenpiteitä, jahka tekeillä olevien tutkimusten tulokset valmistuvat.

– Rollikkahallissa on tehty kuntotutkimuksia tulevien korjaustarpeiden määrittelemiseksi. Rakennus sijaitsee Pyynikinharjun alueella, jolla radonia on yleisesti. Rollikkahallin kellaritiloihin on jo aiemmin asennettu tuuletusjärjestelmä rakennuksen tilojen käytön mahdollistamiseksi, Alavenetmäki kertoo.

Uutista päivitetty 6.10.2021 kello 8.20: Päivitetty Meri-Maija Näykin toimenkuva.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut