Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät päätti: Suomela sijaistaa Ohisaloa vanhempainvapaan ajan – "Otan tämän tehtävän ilolla ja nöyryydellä vastaan"

Vihreiden puoluehallitus on valinnut tamperelaisen kansanedustajan Iiris Suomelan toimimaan puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon sijaisena hänen tulevan vanhempainvapaansa ajaksi. Sisäministerin sijaisesta päätetään maanantaina 11. lokakuuta.

Iiris Suomela on tällä hetkellä toinen tamperelainen naispuheenjohtaja pääministeri Sanna Marinin (sd.) lisäksi.

– Otan tämän tehtävän ilolla ja nöyryydellä vastaan. Sijaisuuden aikana käydään maan ensimmäiset aluevaalit. Näissä vaaleissa tehdään ratkaisevia päätöksiä hyvinvointivaltion tulevaisuuden kannalta, joten on keskeisen tärkeää saada kaikki innostumaan ja kiinnostumaan näistä vaaleista, Suomela toteaa puolueen tiedotteessa.

– Koronakriisi jätti syvät haavat moniin suomalaisiin. Nyt on keskeisen tärkeää, että tämä hyvinvointivaje kurotaan umpeen. Samalla on kitkettävä jo tätä kriisiä edeltäneitä hyvinvointi- ja terveyseroja. Siksi on aika vahvistaa ja uudistaa hyvinvointivaltiota - ei leikata ihmisten hengelle ja terveydelle keskeisistä palveluista, hän sanoo.

Iiris Suomela, 27, on tamperelainen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Pirkanmaan vihreät nimesi hänet aluevaaliehdokkaaksi kokouksessaan torstaina.

Vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä päättävät sisäministerin sijaisesta yhteiskokouksessaan maanantaina 11. lokakuuta.