Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan maskisuositus muuttui – Näin se koskee ihmisiä ja julkisia paikkoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti kansalaisten maskisuositusta ja sen vuoksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen maskisuositus muuttui tänään perjantaina.

Erityisesti niiden 12 vuotta täyttäneiden henkilöiden, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, tulee kiinnittää erityistä huomiota maskien käyttöön.

Tällainen on Pirkanmaan uusi maskisuositus:

Yleiset tilat ja liikennevälineet: 12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa: Julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille, kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan ja koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotilat: Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Koulut: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille maskien käyttöä koulujen sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset. THL on parhaillaan päivittämässä koululaisten maskisuositusta.

Varhaiskasvatus: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella työikäisten ikäryhmissä 80 prosentin rokotuskattavuus on saavutettu vasta yli 50-vuotiailla. Varhaiskasvatuksessa tapahtuneissa lasten tartunnoissa tartunnan lähde on useimmiten ollut aikuinen. Sairaanhoitopiiri suosittelee työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Työpaikat: Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla.

Eri organisaatiot ja toimijat, esimerkiksi tilaisuuksien järjestäjät, voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan tai tilaisuuksissaan.