Lauantaina on Ilves-huoltaja Lasse Laukkasen ottelu numero 2 438 – huoltaja aateloidaan legendaksi

Lauantaina Hakametsässä pelattava Ilveksen ja Sportin välinen ottelu ei ole ihan mikä tahansa runkosarjamatsi: siinä Ilveksen erittäin pitkäaikainen huoltaja Lasse Laukkanen aateloidaan Ilves Hockey Legendaksi. Jo 1960-luvulta alkanut ura jatkuu edelleen ja vuorossa on ottelu numero 2 438 tupsukorvien organisaatiossa.

– On huoltajia. Ja sitten on Lasse, kuvaili Raimo Summanen Laukkasen merkitystä Olli Mustosen kirjoittamassa Tuntematon huoltaja – ja muita Ilves-tarinoita 1970–2020 -kirjassa vuonna 2020.

Kirja esitteli kaiken muun ohella muun muassa Laukkasen työntekoa. Huoltajan työ ei ole useinkaan kahdeksasta neljään töitä, vaan päivät venyvät aamuseitsemästä iltamyöhään.

Lasse Laukkanen on syntynyt vuonna 1956 Haapajärvellä. Perheeseen kuuluu vaimo, kaksi lasta ja neljä lastenlasta. Uralle mahtuu myös yksi pelikielto: se tuli marraskuussa 2007 pelatusta ottelusta Kärppien ja Ilveksen välillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut