Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on varmaa: Keskustorin taloja valaistaan taas – "Kokonaisuus selviää, kun tiedämme..."

Kaunistus: Keskustorin ympäristön rakennukset saavat taas jouluvalaistuksen, mutta luultavasti vielä taiteellisemmin, sanoo tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen.

Tampereen Keskustorin ympäristö saa tänäkin vuonna erityisen valoinstallaation itsenäisyyspäivästä vuoden 2022 alkupäiviin asti.

Tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen Tampereen kaupungilta sanoo, että valaistuskokonaisuuden suunnittelu ei ole vielä niin valmis, että hän voisi paljastaa siitä tarkkoja yksityiskohtia.

Joitakin muutoksia vuoteen 2020 verrattuna on luultavasti kuitenkin tulossa.

– Valaistavissa rakennuksissa saattaa olla tänä vuonna muutoksia. Koska kaikki Keskustorin ympäristön talot eivät ole Tampereen kaupungin omistamia, meidän pitää vielä selvittää taloyhtiöiden kanssa, saammeko heiltä luvan valaisulle, Saarteinen muistuttaa.

Viime vuonna valoprojisointia julkisivuunsa saivat Palanderin talo, Commercen talo, Raatihuone, Sandbergin talo, Kelan kiinteistö ja Keskusvirastotalo. Frenckellin konttorin julkisivussa näytettiin videomapping.

Julkisivuissa nähtiin muun muassa talvisia metsämaisemia ja leijuvia lumihiutaleita. Valoinstallaation läpikulkeva teema on varmasti tänäkin vuonna talvi, mutta kuvat eivät luonnollisesti ole samat kuin viime vuonna ja taiteellista puolta on tarkoitus lisätä edellisestä, Saarteinen toteaa.

Viimeksi kyse oli tunnelmavalaistuksesta eikä niinkään taiteen projisoinnista julkisivuihin.

– Viimeksi kyse oli tunnelmavalaistuksesta eikä niinkään taiteen projisoinnista julkisivuihin. Olisiko nyt esimerkiksi rakennuksen julkisivuun tuleva videomapping taiteilijan näkemys, taiteilijan työ? On aivan eri asia heijastaa taiteilijan teos jonnekin, Saara Saarteinen määrittelee.

Hän sanoo myös maa-alueiden valaisemisen olevan mahdollista tämän vuoden valoinstallaation aikana.

– Kokonaisuus selviää, kun tiedämme, mitkä taloyhtiöt ovat hankkeessa mukana, Saarteinen toteaa.

Valoteokset torin ympärillä olleissa seitsemässä rakennuksessa saivat viime vuonna pirkanmaalaiset ja kauempaakin tulleet taivastelemaan näkyä ihastuksesta. Sosiaalinen media täyttyi valoinstallaatiosta otetuista kuvista ja videoista.

Valoinstallaation kanssa samaan aikaan on jälleen Tampereen Joulutori, joka on avoinna Keskustorilla 4.-22. joulukuuta.

Joulutori avautuu vaiheittain. Joulutunnelmaan pääsee jo lauantaina 27.marraskuuta. Glögiravintolan ja Munkkikahvilan lisäksi suuri osa elintarvikkeita ja käsitöitä myyvistä mökeistä ovat siitä lähtien avoinna 22. joulukuuta saakka.