Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Finnair: Emme lopeta lentoja Tampere-Pirkkalasta

Kahdeksan Pirkanmaan kansanedustajaa lähetti tämän viikon maanantaina Finnairille vetoomuksen Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien säilyttämisen puolesta.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner vastasi torstaina kansanedustajille todeten, että ”mediassa Finnairin kommentti maayhteyden arvioinnista tulkittiin niin, että Finnair olisi päättänyt lopettaa lennot Tampereelle”.

– Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Kuten uutisoinnissa itse asiassa todettiin, emme ole puhuneet lentojen lopettamisesta, vaan olemme kertoneet arvioivamme, voitaisiinko mahdollisesti osa lennoista korvata bussiyhteydellä, ja näin saada reittien CO2-kuormaa alas, Manner kommentoi kirjeessä.

Manner sanoo Finnairin ymmärtävän hyvin sujuvien liikenneyhteyksien merkityksen Pirkanmaan alueen kansainvälisille yhteyksille ja elinkeinoelämälle.

– Osana avointa ja vastuullista toimintaa on, että keskustelemme yhteisesti myös vaihtoehtoisista malleista, joilla yhteyksiä voitaisiin järjestää ja palveluja toteuttaa, hän kirjoittaa.

Finnair on lentänyt Tampere-Pirkkalasta Helsinki-Vantaan lentokentälle.