Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Tähtikatuun viisi uutta tähteä: Mikko Alatalo, Yö, Värttinä, Kaija Koo ja Esa-Pekka Salonen

Tampereella sijaitseva Tähtikatu sai viisi uutta tähtilaattaa. Tampereen päivän kunniaksi katuun ikuistettiin viisi uutta tähteä: Mikko Alatalo, Yö, Värttinä, Kaija Koo ja Esa-Pekka Salonen.

– Laulaja, lauluntekijä ja tuottaja Mikko Alatalo on tehnyt mittavan elämäntyön musiikin parissa. Hän on ollut kehittämässä manserockia ja koko suomenkielistä rockia. Alatalo täytti tänä vuonna 70 vuotta ja viettää myös 50 vuotista uraansa musiikin parissa. Mikko Alatalo on kirjoittanut yli 600 kappaletta, jotka kuuluvat suomalaisen popin ja iskelmän tunnetuimpiin teoksiin, perusteluissa todetaan.

– Yö kuului alkuaikoinaan lyhyen punk-aallon vaikuttamiin suomirock-yhtyeisiin, jotka pian lähtivät kehittämään yleisnimityksenä ”uusi aalto” -tyyppistä suuntaa musiikilleen. Yön suosituimpiin hitteihin kuuluva Likaiset Legendat -kappalekin sen sanoo: ”Hän tahtoi nimensä tähtiin..", perustelut kuuluvat.

Värttinän osalta tähtivalinta liittyy osaltaan suomalaisen musiikin kansainvälistymisen edelläkävijyyteen. Värttinä on luonut merkittävää uraa maailmalla, kiertäen koko Euroopan, sekä Pohjois-Amerikan, Japanin, Australian ja Brasilian lukemattomia kertoja, perusteluissa todetaan.

Kaija Koon osalta perusteluissa todetaan muun muassa se, että Kaija Kokkola on levyttänyt runsaasti hittejä ja saanut laajaa suosiota monen eri ikäpolven keskuudessa. Kapellimestarin ja säveltäjän Esa-Pekka Salosen osalta huomioitiin pitkä kansainvälinen ura.

– Tähtikadulle nyt nimetyt tähdet edustavat laajasti eri musiikkigenrejä. He eivät ole pelkästään popin, rockin tai minkään muunkaan yksittäisen musiikkilajin edustajia. Näin myös välitämme viestiä siitä, että Tampere on monipuolinen ja tasa-arvoinen musiikkikaupunki, jossa kaikilla on oikeus musiikkiin, toteaa Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) valinnoista kokonaisuudessaan.