Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyöjätykki jättää mestari-Mansen

Kolme kertaa urallaan pesäpallon Suomen mestaruuden, joista viimeisimmän Manse PP:ssä päättyneellä kaudella, voittanut Juha Niemi, 33, siirtyy ensi kaudeksi Hyvinkään Tahkoon kolmivuotisella pelaajasopimuksella.

Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti tuo pelikokemuksensa lisäksi Tahkoon paljon lyöntivoimaa. Niemi on urallaan lyönyt 1142 juoksua Superpesiksessä ja on kaikkien aikojen lyöjätilastossa viidentenä.

– Muilta henkilöiltä olen kuullut seurasta pelkkää hyvää, ja lähitulevaisuudessa mitalijoukkueeksi nouseminen houkutti lähteä sinne pelaamaan, Niemi sanoo Tahkon tiedotteessa.

Niemen kerrotaan muuttavan Hyvinkäälle syksyn aikana.

– Myös työpaikka on sieltäpäin kiikarissa, ja se varmistuu tässä lähipäivinä. Itselle Hyvinkää on uusi kaupunki, jossa en ole käynyt kuin pelaamassa aiemmin. En osaa odottaa vielä mitään.

Ylistarosta kotoisin oleva Niemi kertoo olevansa rauhallinen kaveri.

– Kyllä mä sellainen joukkuepelaaja olen. Pukukopissa ja pelireissuilla olen aika rauhallinen, seuraan lähinnä mitä muut tekevät. Liityn kyllä sitten mukaan, jos on jotain korttirinkiä tai muuta sellaista menossa.

Niemi paljastaa olevansa urheilumiehiä myös vapaa-ajalla.

– Joo, käyn katsomassa urheilua, mitä nyt kerkeän. Erityisesti jääkiekkoa olen tykännyt käydä paikan päällä katsomassa.

Toinen Niemelle rakas harrastus on metsästys.

– Se harrastus tarttui mukaan Joensuun-vuosilta. Silloinen joukkuekaveri Lauri Kivinen sai houkuteltua mukaan. Olen kortin suorittanut, ja ase on kaapissa. Vielä on tosin saalismäärä ollut hyvin vähäinen.

Niemi edusti viimeiset kaksi kautta Mansea. Ennen Tampereen-keikkaa hän on pelannut Superpesistä Joensuussa, Koskenkorvalla, Nurmossa ja Seinäjoella.

Tahkon joukkueessa hän näkee paljon potentiaalia.

– Kaikki mahdollisuudet on ihan varmasti playoffseihin ja siitä ylöspäin.

Niemen tulon myötä Tahkolta löytyy rosterista nyt kaksi kovan kaliiperin jokeritykkiä: Niemi ja Juha Korhonen.

– Molemmilla on varmasti annettavaa toiselle. ”Kore” on pitkän uran Superia pelannut ja tietotaitoa löytyy. Parhaamme mukaan yritetään jeesata toisiamme, että oltaisiin vielä parempia kotiuttajia.

Vaikka Niemellä onkin jo paljon pelivuosia takana, kokee hän edelleen kehittyvänsä urheilijana.

– Tänä vuonna oli pitkästä aikaa huippukausi, ja varmasti kun nyt jaksaa hommia painaa, niin se sama taso voidaan pitää useammankin vuoden. Kyllä fysiikassa on itsellä vielä varaa kehittää. Lajitaidoista pitää vahvistaa erityisesti näitä omia vahvoja lyöntejä entisestään.

– Jos kovia lyöntejä ja hyvää pesistä tykkää käydä katsomassa, niin tervetuloa ensi kesänä Pihkalaan, Niemi toivottaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti.