Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MaRa ilahtui Valtioneuvoston ratkaisusta – "Loputkin rajoitukset on purettava ensi tilassa"

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry on toimittanut julkisuuteen tiedotteen, jossa se kertoo olevansa tyytyväinen Valtioneuvoston päätökseen poistaa rajoitukset koronan kiihtymisvaiheen alueilta.

Asiasta tiedotti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) Twitterissä.

– Valtioneuvosto päätti tänään poistaa kaikki rajoitukset kiihtymisvaiheesta, mikä on erinomaista. Leviämisvaiheeseen jäivät kuitenkin edelleen erittäin tiukat anniskeluaika-, aukioloaika- ja asiakasmäärärajoitukset sekä vaatimus istumapaikasta pöydän tai muun tason ääressä, huomauttaa MaRa ry:n tiedotteessa toimitusjohtaja Timo Lappi.

Lappi näkee tilanteessa myös välitöntä parannettavaa.

– Vaikka teatterit, ooppera, messut, kongressikeskukset ja jääkiekon SM-liiga saavat toimia täydellä kapasiteetilla ja ilman rajoituksia, ravintolarajoituksista aiheutuu suuria ongelmia väliaikatarjoilulle leviämisvaiheessa. Myös bändien live-keikat ovat mahdottomia tai ainakin erittäin vaikeita järjestää, kun edelleen vaaditaan istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Lisäksi anniskelu- ja aukioloaikoja sekä asiakaspaikkamääriä rajoitetaan tiukasti. Yökerhojen ja karaokeravintoloiden tilanne jatkuu synkkänä, Lappi huomauttaa.

Erityisen huolissaan hän on yökerhojen ja karaokeravintoloiden tilanteesta.

– Toivottavasti esimerkiksi teatteri- ja jääkiekkoyleisö ymmärtää, että väliaikatarjoilut eivät ole totutulla tasolla ravintolarajoitusten takia. Tämä ei ole ravintoloiden syytä. Myös moni bändi ja artisti pettyy, kun heille ei ole tarjolla keikkoja, vaikka yleisö- ja kokoontumisrajoitukset poistuivat. Yökerhojen ja karaokeravintoloiden korpivaellus jatkuu. Anniskelu-, aukioloaika- ja asiakaspaikkarajoitukset sekä vaatimus istumapaikasta johtavat edelleen siihen, että juhlia järjestetään muualla kuin ravintoloissa, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.