MaRa ilahtui Valtioneuvoston ratkaisusta – "Loputkin rajoitukset on purettava ensi tilassa"

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry on toimittanut julkisuuteen tiedotteen, jossa se kertoo olevansa tyytyväinen Valtioneuvoston päätökseen poistaa rajoitukset koronan kiihtymisvaiheen alueilta.

Asiasta tiedotti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) Twitterissä.

– Valtioneuvosto päätti tänään poistaa kaikki rajoitukset kiihtymisvaiheesta, mikä on erinomaista. Leviämisvaiheeseen jäivät kuitenkin edelleen erittäin tiukat anniskeluaika-, aukioloaika- ja asiakasmäärärajoitukset sekä vaatimus istumapaikasta pöydän tai muun tason ääressä, huomauttaa MaRa ry:n tiedotteessa toimitusjohtaja Timo Lappi.

Lappi näkee tilanteessa myös välitöntä parannettavaa.

– Vaikka teatterit, ooppera, messut, kongressikeskukset ja jääkiekon SM-liiga saavat toimia täydellä kapasiteetilla ja ilman rajoituksia, ravintolarajoituksista aiheutuu suuria ongelmia väliaikatarjoilulle leviämisvaiheessa. Myös bändien live-keikat ovat mahdottomia tai ainakin erittäin vaikeita järjestää, kun edelleen vaaditaan istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Lisäksi anniskelu- ja aukioloaikoja sekä asiakaspaikkamääriä rajoitetaan tiukasti. Yökerhojen ja karaokeravintoloiden tilanne jatkuu synkkänä, Lappi huomauttaa.

Erityisen huolissaan hän on yökerhojen ja karaokeravintoloiden tilanteesta.

– Toivottavasti esimerkiksi teatteri- ja jääkiekkoyleisö ymmärtää, että väliaikatarjoilut eivät ole totutulla tasolla ravintolarajoitusten takia. Tämä ei ole ravintoloiden syytä. Myös moni bändi ja artisti pettyy, kun heille ei ole tarjolla keikkoja, vaikka yleisö- ja kokoontumisrajoitukset poistuivat. Yökerhojen ja karaokeravintoloiden korpivaellus jatkuu. Anniskelu-, aukioloaika- ja asiakaspaikkarajoitukset sekä vaatimus istumapaikasta johtavat edelleen siihen, että juhlia järjestetään muualla kuin ravintoloissa, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut