Suunnitteilla lisää Lamminrahkaa – Tampereen rajan taakse 100 uutta omakotitonttia ja 40 kaupunkipientalotonttia

Lamminrahkan toinen asemakaava käynnistyi. Sen tavoitteena 100 omakotitalotonttia ja 40 kaupunkipientalotonttia

Kangasalan kaupungin elinympäristölautakunta päätti asiasta 28. syyskuuta.

Kaava-alue sijoittuu Lamminrahkan pohjoisosaan ja rajautuu kahdelta sivulta Tampereen rajaan ja Ojalan kaupunginosaan. Alueen pinta-ala on noin 46 hehtaaria ja asukaslukutavoite noin 2000 asukasta.

– Lamminrahkan toisen asemakaavan laadinta tuli ajankohtaiseksi, kun ensimmäiseltä eli eteläosan asemakaava-alueelta tuli syyskuussa haettavaksi viimeisetkin tontit ja viimeinenkin infraurakkapaketti käynnistyi, kertoo Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen tiedotteessa.

Eteläosan asemakaava-alueen ensimmäiset asunnot ovat jo ennakkomarkkinoinnissa ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Lamminrahkaan 2023. Tavoitteena on, että pohjoisella asemakaavalla muodostettavat uudet tontit saataisiin haettaviksi jo parin vuoden päästä eli 2023,

Pohjoisen asemakaavan alue on metsämaata. Alueella on parhaillaan rakenteilla Lamminrahkan ja Ojalan yhdistävä Mossin puistokatu sekä Atalan ja Kangasalan aseman yhdistävä seudullinen ulkoilureitti, joka liittyy laajempaan Kauppi–Kirkkoharju-reittiin. Kaava-alue on Kangasalan kaupungin omistuksessa.

Tavoitteena on kaavaluonnoksen käsittely lautakunnassa talvella 2022 ja kaavaehdotuksen syksyllä 2022 ja että kaava on lainvoimainen loppuvuodesta 2022.

Pohjoisen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 21.10.–19.11. Kangasalan kaupungin teknisessä keskuksessa ja kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kangasala.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut