Kalevanrinteeseen nousemassa peräti 13 uutta kerrostaloa

Havainnekuva. Tampereen kaupunki

Teemu Nurmi

Kalevanrinteeseen Takojankadun pohjoispuolelle on tulossa merkittävä uusi täydennysrakentamisen alue.

Muutos tuo entiselle leipomon, toimistojen ja kaupan alueelle 13 uutta kerrostaloa, puistoaluetta ja kevyen liikenteen reittejä. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina osoitetta Takojankatu 2–10 koskevan asemakaavaehdotuksen osaltaan. Kaava menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Alueelle mahdollistetaan korkealaatuinen asuinrakentaminen sekä liike- toimisto- ja palvelutilaa. Alueelle voi tulla noin 1 360 uutta asukasta. Takojankatu on joukkoliikenteen, raitiotien, palvelujen ja puistojen äärellä.

Työpaikka-, liike- ja toimistoalue muutetaan asuinkerrostalojen alueeksi, johon sijoitetaan myös liike- ja toimisto- sekä palvelutilaa. Asemakaava tuo alueelle pääosin pistekerrostaloja, joissa on 8–12 kerrosta.

Kalevankankaan sotahistoriallinen alue rajaa kaavaa. Rakentamista on siirretty hieman etäämmälle muinaismuistoalueista. Alueen länsiosassa on vanhaa puustoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut